Kõikidel teedel tuleb täna õhtul ja öösel arvestada libedusega

BNS

lmateenistus lubab lörtsi ja vihma. Foto: Urmas Lauri

Sel nädalal lubas ilmateenistus lörtsi ja lund ning niisugune ilm oligi. Foto: Urmas Lauri
Täna õhtul ja öösel tuleb kõikjal teedel arvestada libedusega, hoiatab maanteeamet.

Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel vähemalt sõidujälgedes enamasti puhtad ja soolaniisked või soolamärjad, kuid tervikuna on teed eriti Põhja-Eestis paljudes kohtades soolalumesegused. Paljudes kohtades üle Eesti sajab kerget lund, on pinnatuisku. Teetemperatuurid on valdavalt allpool nulli, Lääne-Eestis kohati nullis.

Prognoosi kohaselt sajab õhtul mitmel pool kerget lund, esineb pinnatuisku. Öösel esineb sadu veel vaid üksikutes kohtades, pilvisus hõreneb. Õhtul jääb õhutemperatuur 0 ja -6 vahemikku, külmem on ida pool. Öösel võib temperatuur Kirde-Eestis veel paar kraadi madalamale langeda. Teedel püsib libeduse oht.

Maanteeamet tuletab meelde, et möödasõit vastassuunavööndis maanteekiirusel on liikluses kõige ohtlikum manööver liikluses ja selle vajadust tuleks alati kaaluda. Talvetingimustes möödasõitu tehes on ka külglibisemisse sattumise oht tavalisest suurem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
6 aastat tagasi

Kôikidel teedel – ? Aga tänavad , kuidas sääl liiklema peaks ? Ikka kõik tuleb ette nämmutada meie üha saamatumas ühiskonnas.