Lõuna-Läänemaa koolid võistlesid edukalt Pärnumaa meistrivõistlustel

Lõuna-Läänemaa lapsed tegid debüüdi Pärnumaa kergejõustikumeistrivõistlustel. Foto erakogu

Lihula, Virtsu ja Kõmsi kooli kergejõustiklased pidasid oma esimese võistluse Pärnumaa maakoolide sisekergejõustiku meistrivõistlustel.

Pärnu kergejõustikuhallis toimunud võistlustest võttis osa 13 kooli, ligemale saja noorsportlasega. Parimad selgitati D (2007-2008) ja C (2005-2006) vanuserühmades. Noored võistlesid 60 meetri sprindis, tüdrukud 600 ja poisid 1000 meetri jooksus, kaugushüppes, kuulitõukes ja kõrgushüppes.

Lõuna-Läänemaa noored olid tublid ja tõid oma kodukoolidele kaheksa medalit. Lisaks medalivõitudele olid noored sportlased mitmel alal esikolmikule väga lähedal ja võideti ka palju esikuuiku kohti.

Kogu võistluse parimaks sportlaseks tuli Lihula gümnaasiumi neljanda klassi spordipoiss Keiro Ristikivi, kes saavutas kõigil neljal alal, kus ta võistles, ka esikoha. Kõikidel aladel püstitas poiste D-klassis võistlev Keiro ka isiklikud rekordid: 60 meetri jooks 9,2, kaugushüpe 3.91, kuulitõuge(2 kg) 7.85 ja kõrgushüpe 1.25.

Sama kooli õpilane Herman Reinmaa saavutas pronksmedali kuulitõukes, kus poiste C-klassi arvestuses tõukas 3 kg kuuli 8.97. Kõrgushüppes oli Reinmaa kuues. Tema koolivend Ken-Indrek Klimpuš tõukas kuuli 8.19 ja sai neljanda tulemuse. Ka Klimpuš oli tubli kõrgushüppes, lõpetades kaheksandana.

Stefan-Lauri Mölder tegi väga stabiilsed stardid poiste C-klassis. Kõigil kolmel alal, kus ta kaasa tegi, mahtus ta esikaheksasse. Parim ala oli 1000 meetri jooks, kus ta saavutas ajaga 3.50,8 tubli viienda koha. Raikko Kanter hüppas poiste C-klassis kaugust 3.78 ja saavutas kaheksanda koha.

Poiste C-klassi kõige osavõturohkem ala oli võidujooks ehk 60 meetri sprint. Siin tuli starti 27 poissi ja Lihula poistest oli väledam Paul Lomp, kes ajaga 9,6 sekundit oli kümnes.

Lihula gümnaasiumi tütarlastest küündis medalivõiduni Eliise Kolõtšev, kellel tütarlaste C-klassi kuulitõukes tuli 2 kg kuuliga isiklik rekord, 9.66. Helena Klimpuš oli tubli D-klassi kaugushüppes, saades tulemuseks 3.51. Õnnetuseks kaotas ta pronksmedali ainult ühe sentimeetriga. Kertu Kesküla oli tubli sama vanade tüdrukute 600 meetri jooksus. Tema aeg 2.30,5 andis seitsmenda koha.

Medalivõidu üle said rõõmu tunda ka Virtsu ja kõmsi Kooli sportlased. Virtsu poiss Geron Noor hüppas kaugushüppes uueks isiklikuks margiks poiste C-klassis 4.21 ja võitis pronksmedali.

Kahekümne õpilasega Kõmsi kooli tõi tüdrukute D-klassis medali Helena-Caroly Kukispuu, kes tõukas 2 kg kuuli hõbemedali vääriliselt, 3.78. Lisaks oli ta väga tubli kahel alal: kaugushüppes tulemusega 3.48 kuues ja 600 meetri jooksus tulemusega 2.32.0. kaheksas.

Medaleid võitsid kokku 12 kooli sportlased. Lihula Gümnaasium platseerus selles reas teisele kohale, jäädes alla vaid Kilingi-Nõmme gümnaasiumile.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments