Haapsalu noored korraldavad küsitlust Haapsalu turu teemal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu noortevolikogu uurib veebiküsilusega linnaelanikelt, kas ja millist turgu nad Haapsalusse sooviksid.

„Küsitlus on pareguseks olnud alla 24 tunni üleval ja juba on üle 250 vastuse,“ ütles noortevolikogu aseesimees Dan Taidla täna kella ühe paiku pärastlõunal. „On näha, et inimestele läheb see teema peale.“

„Turg on alati olnud linna osa, kus elanikud on saanud omavahel suhelda ning tooteid osta,“ selgitab noortevolikogu oma küsitluse eesmärki. „Haapsalu turg on hetkel väga muutunud, millest tulenevalt küsime Haapsalu inimeste arvamust.“

Noored soovivad küsitluse põhjal teada saada, kas Haapsalu elanikud soovivad uut turgu, kus kõigil osapooltel on meeldiv viibida ning meeneid osta.

Küsitluses soovitakse teada saada, kas Haapsalu vajab linnaturgu ning kui turg on vajalik, siis milliseid tooteid sealt peaks osta saama. Oluline on ka see, kus turg asuma peaks ning kas tegemist oleks hooajalise või aastaringse kauplemiskohaga.

Küsitlus on üleval jaanuari lõpuni. „Seejärel me analüüsime tulemusi ja edastame need volikogule ja linnavalitsusele,“ selgitas Taidla.

Küsitlusele saab vastata siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus
6 aastat tagasi

Täname uurimast! Ent kas pole mitte ohtu, et kui küsitlust vaid veebis läbi viia, jäävad arvamuse avaldamisest kõrvale need, kes arvutit või muid nutivahendeid üldse või eriti ei kasuta, turul käivad aga küll. Kuidas nende arvamust plaanitakse selgitada?

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Küsimus

Sa võid kaasa aidata ja hakata uste taga käima.

Ummi
6 aastat tagasi

Täitsa savi on sellest turust. Teenige normaalselt pappi ja käige Selveris või Rimis!

Ummile
6 aastat tagasi
Reply to  Ummi

Sulle on savi küll, aga mulle mitte. Olen käinud varemalt Haapsalus ja nüüd Tallinnas käies käin ikka seal turul ning ostan kodumaist, mitte ei nuuma välismaist põllumeest. Sibulatki tahan meie Peipsiääre oma, mitte Poola või mis iganes riigi oma ja veel tohletanud ka. Tallinnas Pae turu on alati kohal kohalik põllumees, kes pakub aastaringselt supirohelist ja see lõhnab ikka ka, mitte ei ole ainultüksi kui roheline ollus.

ja jaa
6 aastat tagasi
Reply to  Ummi

Kas ainult papi pärast on turud? Oh jepastus küll! Värsket ja kodumaist otsitakse. Teenid pappi ja siis turul ei sobi käia? ;;)) Olgu, olgu, muidugi ei maksaks käia, pappi ju küll.

Ka Ummile
6 aastat tagasi
Reply to  Ummi

Mitte papis ei ole küsimus, vaid toidukraami päritolus, kvaliteedis, valikus. Turult saab (või peaks saama) asju, mida ei Rimis ega Selveris ei ole, ükskõik, millised papihunnikud taskus kihelevad.

Arvos
6 aastat tagasi
Reply to  Ummi

Kaks kõige mõttetumat kohta. Peaks rahakoti peale vihane olema.

Turul käija
6 aastat tagasi

Viimases linnavolikogus hääletasid koalitsiooni saadikud linnavalitsuse poolt turu tuleviku nägemuse plaani vastu. Linnapea hõljus tuleviku plaani tutvustamisel pilvedes, aga oleks võinud vastata opositsioonile lihtsalt – me viime läbi rahva küsitluse ja siis otsustame. Nii lihtne kõik olnuks. Vaatasin järelvaatuses viimast linnavolikogu istumist ja mis seal siis toimus. Rahvasaadikud Lepp ja Karilaid oskasid ühest linna igapäevaelu küsimusest tekitada poliitilise poriloopimise tallermaa. Häbi peaks olema seesuguste väljaütlemiste pärast nendel seltsimeestel. Turg oli ja ilmselt jääb, millest annab tunnistust ka teie koalitsioonilepesse kirjapandu, siis rahvas tahaks ikka täpsemalt teada, mis saab või jääb kõik hoopiski samaks. Veelgi enam te lubate ju ka teist… Loe rohkem »

Turuline
6 aastat tagasi

Väga tänuväärne ettevõtmine meie noorte poolt. Selle asemel, et raisata oma aega lauslollustega tuleviku Haapsalu turu välja joonistamise peale, oleks võinud linnapea esmalt ise koos linnavalitsusega seesuguse küsitluse korraldada. See aga näitas veelkord, et ega linnapea taha kohalikku rahvast kuulata, ega rahvaga arvestada. Noored aga näed võtsid ise kätte ja kuulavad, mida rahvas turu kohta arvab.

Juku
6 aastat tagasi
Reply to  Turuline

Sellele mehele meeldivad vaid tema enda ideed. Teised arvamused ei kõlba kusagile. Ja ärge üldse püüdkegi oma teisi (rumalaid) arvamusi soovitada. See ei lõpe hästi.

Õps
6 aastat tagasi
Reply to  Juku

Juku, sul õigus. Ei saa aru, millest see tuleb? Vanuselisest iseärasusest? Mees naudib ennast ja oma koera, isegi naine on tagaplaanile jäetud. Kas nüüd koer ikka sellest aru sai, miks peremees teda rihma otsas Promenaadile talutas ja telefilmi tegijatele ja tähtedele näitas. Järgnevalt telefilmis uus kõrvalosatäitja?

Lugeja
6 aastat tagasi

Tublid noored!