1

Segadus koalitsioonis: Sibula väitel kaotab töötav pensionär 83 eurot, Ratase sõnul 36

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Jüri Ratas. Foto: Arvo Tarmula

Kui IRLi peasekretäri ja riigikogu liikme Priit Sibula kinnitusel kaotab töötav pensionär tulumaksureformi järel maksimaalselt kuni 83 eurot kuus, siis peaminister Jüri Ratase sõnul peaks see summa olema üle kahe korra väiksem, kirjutab Postimees.

Priit Sibul tõdes Vikerraadio saates «Uudis+», et jaanuari alguses laekus paljude töötavate pensionäride kontole vähem raha kui varem. Sibul kinnitas saates, et kõige suurem teoreetiline kaotus nendel, kes saavad pensioni ja palka kokku üle 2100 euro, saab olla maksimaalselt 83 eurot.
“Kõige suurem kaotus saab olla 416 eurot korda 20 protsenti ehk siis teie poolt viidatud 83 eurot,” selgitas Sibul saatejuhile.

Erinevalt Priit Sibulast oli aga peaminister Jüri Ratas ETV-le antud aastavahetuse pikas intervjuus kinnitanud, et inimene kaotab tulumaksureformi järel maksimaalselt 36 eurot.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Imelik
Imelik

Mingist töötavast pensionärist ei maksa jahuda ja “paljudest” samuti mitte.
Tasub meeles pidada, et 416 tulumaksuvaba kehtis siiski siiani ainult pensionile ja uue seaduse järgi kaob õigus tulumaksuvabale 2100 eurosest kuusissetulekust. Mis Sibula “teoreetilise kaotuse” järgi tähendaks 2100 eurost määratud pensioni (keda isegi pensionisaajate kogu sissetuleku statistika kohaselt peaks Eestis leiduma 6770, versus 360 000 pensionäri).
Jõuab ükskord pärale või peab pikemalt lahti seletama (või miski lihtsalt kuskil “sügeleb” “kellelgi”)?

wpDiscuz