2

LOETUIMAD LOOD 2017. Deiw Rahumägi ei saa haiguse tõttu tema käes olevaid Nõva valla asju üle anda

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Avaldame 2017. aastal Lääne Elu veebis enim loetud lood.

Deiw Rahumägi. Foto: Urmas Lauri

Kuigi Nõva endine vallavanem Deiw Rahumägi pidi volikogu otsuse kohaselt 3. juulil uuele vallavanemale Kalle Saarele üle andma valla sõiduauto, mobiiltelefoni ja muud asjad, ta seda ei teinud. Rahumägi ei saa asju üle anda, sest on haige.

„Kahjuks ta ei tulnud, ütles, et tema on haige, ei tule,“ nentis uueks vallavanemaks valitud Kalle Saar. „Eile käisin seal, teda polnud. Asjad vaatasin üle, olen ju Nõva asjadega varasemast kursis.“

„Ma olen haige! Kas te saate sellest aru!” ütles Deiw Rahumägi Lääne Elule. „Ma olen haige tänu teie kirjutistele, igas kuradi Lääne Elus kirjutate minu kohta mingit soppa! Kas te tahate mind ära tappa? Kas tahate, et saaksin infarkti?“

Rahumägi selgitas, et ta ei tohi haiguse tõttu praegu autoga sõita. „Kas te teate, mis haigus mul on? Mismoodi ma peaksin Nõvale tulema?“ küsis Rahumägi ajakirjanikult. “Kas nad tulevad ja toovad mind ise kohale?“

Deiw Rahumägi ütles, et valla auto on Nõval. „Mis asju ma veel pean üle andma?“ küsis Rahumägi.

Volikogus üksmeelselt uueks vallavanemaks valitud Kalle Saar astub ametisse järgmisel esmaspäeval. „Loodan, et selleks ajaks on Rahumäe tervis parem ja ta saab asju üle andma tulla,“ ütles Saar.

29. juunil vabastas Nõva volikogu vallavanema Deiw Rahumäe tema avalduse alusel tervislikel põhjustel ametist. Rahumägi oli avalduse esitanud 19. juunil.

Tõsine arutelu käis selle üle, millal peab Rahumägi uuele vallavanemale asjad üle andma. Kuigi volikogu esimees Peeter Kallas pakkus, et Rahumägi võiks asjad üle anda selle nädala jooksul, tõmbas volikogu piiri esmaspäevale, 3. juulile. Uuele vallavanemale Saarele see päev sobis, Rahumäge ei õnnestunud Kallasel istungi ajal telefonitsi kätte saada.

Nõva volikogu majanduskomisjoni esimees Ülle Kübarsepp ütles, et volikogu majanduskomisjonis oli teema arutlusel ning seal oldi seisukohal, et Rahumäel tulnuks auto ja ka valla mobiiltelefon üle anda juba samal päeval, kui ta lahkumisavalduse esitas.

Nõva vallavanemana jäi Rahumägi ametiauto kuritarvitamises ja vallale rahalise kahju tekitamises lõplikult süüdi 7. juunil, mil riigikohus otsustas, et ei võta asja menetleda. Esimeses kohtuastmes mõisteti Rahumägi õigeks, teises kohtuastmes süüdi. Viimane otsus jäi kehtima. Kriminaalkorras süüdi mõistetud isik ei tohi riigiametis töötada ja volikogu peab ta mõistliku aja jooksul ametist vabastama.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Juh
Juh

Mõttetu mees, tegi koos Kallasega endal margi täis

jhjh
jhjh

Huvitav, kui suur osa sellest Nõva valla “kadumaläinud” rahadest Deiw’i taskusse pidama jäi? Kas see on midagi, mida audit uurib?

wpDiscuz