Vabaerakond tõmbab maaeluministri Simsoni tõttu arupärimisega liistule

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Linnamäe sigala. Foto:Arvo Tarmula

Riigikogu selle aasta viimane istunginädal algab täna kaheksa arupärimisega, millest viis on Vabaerakonna saadikutelt. Nii tihe kontsentratsioon eeldab mõne teema ette lahti rääkimist, sest iga teema väärib eraldi tähelepanu, teatas riigikogu Vabaerakonna fraktsiooni liige Andres Herkel.

Kõigepealt vastab maaeluminister Tarmo Tamm küsimustele, mis on ajendatud Kadri Simsoni huvide konfliktist seoses nn. emisetoetusega. Kas Teet Soorm kasutas Simsonilt saadud siseinfot, kui OÜ Linnamäe Peekon liitus vahetult enne toetusmeetme käivitamist Tõusigade Aretusühistuga? Otsuste ja tegevuste aegrida kinnitab halastamatult, et seos on, aga ilmselt eitavad Ratas-Simson-Tamm seda seost lõpuni. “Kõige õigem on ministril võtta poliitiline vastutus ja tagasi astuda, sest seose puudumist ei õnnestu ühegi nipiga tõestada,” kirjutas Herkel.

Herkeli sõnul seondub sigade toetamisega veel hulk probleeme: emisetoetuse selektiivne iseloom ehk miks said toetust ainult ühte organisatsiooni koondunud ettevõtjad; selle toetuse kooskõla riigiabi reeglitega ja pikaajaline otstarbekohasus; samuti ministri nõukotta kuuluvate isikute huvide konfliktid otsuste tegemisel.

Vabaerakond ootab tänases infotunnis oma küsimustele vastust veel ka õiguskantsler Ülle Madiselt, haridus- ja teadusminister Mailis Repsilt ja sotsiaalminister Jevgeni Ossinovskilt.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
k.s
5 aastat tagasi

Miks liistule? Kui võiks tõmmata hoopis Rattale…

k.s
5 aastat tagasi

Tegelt tuleks simpson Rattale tõmmata!!!