Maaülikool uurib Nõva rannaala kasutamist

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee


Foto: arhiiv

Maaülikool uurib Nõva valla rannaala kasutamist ning koostab tuleva aasta lõpuks soovitused, kuidas mereäärset ala kõige tõhusamalt arendada.

Tänavu tehtud välitööde järel on maaülikooli uurimisrühmal, mida juhib maastikuökoloogia professor Kalev Sepp, valminud esialgne ettepanek Nõva vallale. Lihtsustatult öeldes hindavad teadlased, kus on mõistlik arendada puhkemajandust, kuhu teha tööstusalasid või kus hoida loodus puutumatuna.

Maaülikooli peaspetsialist Pille Tomson ütles, et tuleva aasta märtsis korraldatakse koos Lääne-Nigula vallavalitsusega rannaala kasutamise ettepaneku ehk ruumilise arengu plaani avalik arutelu. Teadlaste soovitused pole kohustuslikud. Samasuguse uurimistöö teeb maaülikool ka Lääne-Virumaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nojah
6 aastat tagasi

eks kohalik ärikas peab ju kuskilt ampsama.

linlane
6 aastat tagasi

Kas suurem osa Nõva rannaalast pole mitte kaitseala? Ja nüüd räägime juba tööstusalade loomisest? Ei jää ükski kant puutumata, kõik rahaks. Õudus.