2

Maaülikool uurib Nõva rannaala kasutamist

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee


Foto: arhiiv

Maaülikool uurib Nõva valla rannaala kasutamist ning koostab tuleva aasta lõpuks soovitused, kuidas mereäärset ala kõige tõhusamalt arendada.

Tänavu tehtud välitööde järel on maaülikooli uurimisrühmal, mida juhib maastikuökoloogia professor Kalev Sepp, valminud esialgne ettepanek Nõva vallale. Lihtsustatult öeldes hindavad teadlased, kus on mõistlik arendada puhkemajandust, kuhu teha tööstusalasid või kus hoida loodus puutumatuna.

Maaülikooli peaspetsialist Pille Tomson ütles, et tuleva aasta märtsis korraldatakse koos Lääne-Nigula vallavalitsusega rannaala kasutamise ettepaneku ehk ruumilise arengu plaani avalik arutelu. Teadlaste soovitused pole kohustuslikud. Samasuguse uurimistöö teeb maaülikool ka Lääne-Virumaal.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
nojah
nojah

eks kohalik ärikas peab ju kuskilt ampsama.

linlane
linlane

Kas suurem osa Nõva rannaalast pole mitte kaitseala? Ja nüüd räägime juba tööstusalade loomisest? Ei jää ükski kant puutumata, kõik rahaks. Õudus.

wpDiscuz