Lääne-Nigula osavaldadele lükatakse hoog sisse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martna vallavalitsuse arendusnõunik Janno Randmaa. Foto: Urmas Lauri
Martna vallavalitsuse arendusnõunik Janno Randmaa. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula valla osavallakogudest kutsutakse täna esimesena kokku Martna osavallakogu. Homme on koos Kullamaa, ülehomme Nõva ja esmaspäeval Noarootsi osavallakogu.

Osavallakogu esimesel istungil valitakse osavallakogu esimees ja aseesimees.

„Esimesel istungil võib osavallakogu teha ka ettepaneku osavallavanema kandidaadi osas, kuid oma kandidaadi võib välja käia ka vallavanem,“ kirjeldas Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur.

Martna osavalla vanemaks saab ilmselt valla praegune arendusnõunik Janno Randmaa. „Selline ettepanek on vallavanema poolt tulnud ja osavallakogu peaks sellele andma heakskiidu,“ nentis Lääne-Nigula volikogusse kuuluv osavallakogu liige Hardi Rehkalt.

Volikogu võimuliitu kuuluv osavallakogu liige Arvo Ninn ütles, et Randmaa saab osavallakogult ilmselt toetuse, kuid nii osavallakogu esimehe kui ka aseesimehe suhtes pole eelnevalt kokku lepitud. „Ise ma sinna küll ei kandideeri,“ ütles Ninn. „Mina toetaks esimehe kohale Oliver Tammemäge, noortele on vaja anda võimalus.“

Ka Rehkalt ei hakanud ennustama, kes saab osavallakogu esimeheks ja kes valitakse kogu aseesimeheks. „See selgub ikka [täna kell 16 algaval] kogu koosolekul,“ lausus Rehkalt.

Kullamaa osavallakogu esimene koosolek peetakse homme õhtul vallamajas. Jüri Oti sõnul on neil osavallavanemaks planeeritud Kullamaa abivallavanem Katrin Viks.

Otiga samal meelel oli ka suures volikogus samas nimekirjas olev Einar Pärnpuu.

Osavallakogu esimehel ja aseesimehel olevat Pärnpuu sõnul seitse häält taga, kuid nimedest ei soostunud Pärnpuu täna veel rääkima. „Homme pannakse paika,“ nentis Pärnpuu.

Suure volikogu opositsioonis olev reformierakondlane Jaanus Ratas ütles, et talle on osavallakogu aseesimehe kohta küll pakutud, kuid ta pole pole kindel, kas ta selle vastu võtab. Osavallakogu esimeheks ennustab Ratas asendusliikmena Lääne-Nigula volikogusse pääsenud Tenno Laanemetsa.

Reedel lükatakse hoog sisse Nõva osavallakogule. Sealkandis nimedest veel ei räägita. Osavallakogus on Nõval kaks suure volikogu liiget, ülejäänud viiest neli esindavad volikogus esindamata valimisliitu Kodune ja Kultuurne Nõva.

„Ega me ette tea,“ nentis volikogusse kuuluv osavallakogu liige Aivar Oruste. „Nimed esitatakse koosoleku käigus, varasemaid kokkuleppeid meil pole.“

Oruste sõnul võib Kodusel ja Kultuursel Nõval olla oma kandidaadid. „Kõik on uus. Eks see ole näha, mis toimuma hakkab,“ arutles Oruste.

„Kandidaadi üle veel mõtleme, eraldi nime veel pole,“ ütles Koduse ja Kultuurse Nõva esindaja Ilme Peedoson. „Oleme ettevaatlikud. Nimi on olemas küll, aga see on võib-olla liiga uus inimene, äkki ei lähe läbi.“

Esmaspäeval tuleb esimest korda kokku Noarootsi osavallakogu. Sealse osavalla vanemaks saab suure tõenäosusega endine Noarootsi abivallavanem Aivo Hirmo. „Võimalik,“ oli Hirmo napisõnaline. „Ei kinnita ega lükka ka ümber.“

Osavallakogud

Martna osavallakogu: Hardi Rehkalt, Arvo Ninn, Oliver Tammemägi, Marge Kanna, Lidya Tee, Indrek Urbas, Tanel Tiisler

Kullamaa osavallakogu: Einar Pärnpuu, Jüri Ott, Marek Topper, Jaanus Ratas, Mai Jõevee, Arvo Riisalu, Tenno Laanemets

Nõva osavallakogu: Aivar Oruste, Ülle Heinleht, Kalle Orumaa, Virve Tauts, Kaidi Silver-Schöbe, Ilme Peedoson, Inge Teslikova

Noarootsi osavallakogu: Laine Belovas, Aivo Hirmo, Üllar Neemrand, Danguole Tamberg, Toomas Tammeorg, Endel Pelapson, Margus Laidmets

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kullamaalane
6 aastat tagasi

Kas te siis ei tea, et Kullamaal planeerivad asju Ott ja Pärnpuu ja nende kummardajad ja neid on viis mitte seitse

Kodanik
6 aastat tagasi

Mismoodi on osavallavanem planeeritud? Kes planeeris? Kas need seitse või viis või…? Uskumatu, mis toimub.