Läänlased võitsid taekwondos Eesti meistritiitleid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Anastasija Ilnitskaja poodiumi kõrgeimal astmel. Foto erakogu

Läänlased võistlesid novembris taekwondos ja kikkpoksis  kaks nädalavahetust järjest ning võitsid kokku viis medalit.

Laupäeval, 11. novembril sai KTK Haapsalu klubi Sillamäel peetud taekwondo ITF Eesti meistrivõistlustel neli medalit.

Kuldmedali sai vanuseklassis 18-35 klubi treener Aleksander Joonasing jõupurustamises.

Anastasija Ilnitskaja võitis kuldmedali vanuserühmas 14-17 kompleksharjutustes ja hõbemedali vanuserühmas 14-15 aastat kahevõitlustes.

Ralf Kaljuste sai 9-10aastaste vanuserühmas hõbemedali. Ralfil tuli pidada kolm rasket kahevõitlust, teine matš läks lausa „kulde punkti“ peale, sest kahes esimeses ja lisaraundis oli tal vastasega sama palju punkte. Ralf sooritas neljandas raundis kiirema ja täpsema löögi, mis viis ta finaali, kus raskes võitluses paari punkti vahega kaotas tugevale Tallinna sportlasele.

Laupäeval, 18. novembril käisid Haapsalu sportlased  aga taekwondos võistlemas Tallinna avatud WAKO võistlustel, kus olid kutsutud kõikide võitluskunstide esindajad ja ka välismaalt kikkpoksijad.

Hea matši pidas Marvin Ankuhin, kes vastaste puudumise tõttu light contact kategoorias pidi võistlema kicklight contact kategoorias, mis erineb sellega et võib sooritada lööke allapoole vööd ehk low kick-e.

Enamvähem taekwondo laadsete reeglitega light contact-is sai teine klubi esindaja Kristjan Kaljuste endale vastaseks sportlase, kes samal päeval võistles kohe kahes kategoorias ning mõlemas edukalt.

Pärast tervet matši juhtimist andis Kristjan viimases kokkupõrkes ära 4 punkti vastasele ning kaotas ülinapilt.

Kokkuvõttes sai Kristjan Kaljuste 11-13aastaste seas hõbemedali.

Juba detsembris sõidab Kristjan Minskis toimuvale ITF maailma karikalevõistlusele taekwondos. 9. detsembril osaleb terve Haapsalu võistkond Tallinna “Ambassador Cup” võistlustel WTF taekwondo reeglite järgi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments