Arhitektid vaidlustasid Haapsalu põhikooli arhitektuurikonkursi tulemused

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni arhitektuurikonkursi võidutööga - selline saab olema Haapsalu uus põhikooli hoone. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 22
Haapsalu põhikooli direktor Anne Mahoni võidutööga. Urmas Lauri foto

Haapsalu põhikooli arhitektuurikonkursil osalenud Nord Projekt vaidlustas konkursi tulemused. Väidetavalt ei järginud konkursile esitatud tööd konkursi nõudeid, sh ei järginud nõudeid võidutöö.

Vaidlustamisest teatas Lääne Elule arhitekt Kristjan Tõlk, kelle arhitektuuribüroo TrilogStudio osales konkursil võistlustööga „Merihobu”, mis sai ergutuspreemia.

Konkursi tulemused vaidlustas AS Nord Projekt, kes oli samuti üks „Merihobu” autoreid.

Haapsalu linnavalitsus kinnitas 7.novembril põhikooli arhitektuurikonkursi tulemused. Välja valiti kolm ideelahendust.  Peapreemia ja 8000 eurot võitis arhitektuuribüroo „3+1 arhitektid” võistlustöö „Lips”.

Pärast ideekonkursi žürii protokolli avalikustamist selgus, et mitu konkursile esitatud tööd (sh võidutöö) ei järginud ideekonkursi  tingimustega etteantud maksimaalse netopinna nõuet.

21. novembril võttis riigihangete vaidlustuskomisjon menetlusse ideekonkursi tulemuste kehtetuks tunnistamise. Vaidlustuse  järgi on Haapsalu linnavalitsus rikkunud riigihangete seaduse nõudeid, sh hanke läbipaistvuse ja osalejate võrdse kohtlemise põhimõtet.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanamees
6 aastat tagasi

Millal viimati mõni suurem riigihange Eestis ilma vaidlustamata läbi on läinud. Ei ole seegi mingi erand. Kaasaegne riigihange (eriti uue RHS valguses) ei ole ehituse ega arhitektuuri probleem vaid juristide pärusmaa. Igas hankes võib leida mõne pisivea või vormiapsaka kui vaja.

riigihange
6 aastat tagasi
Reply to  Vanamees

No maksimaalse netopinna eiramine on ikka tõsine apsakas, kui seda hanke korraldaja ei märka.

linnakodanik
6 aastat tagasi

Mida? Hakkab jälle pihta. Ei saa see linnavalitsus veel tööle hakata, kui juba ämbrid kolisevad. Kas selles linnavalitsuses saavad ka kunagi tööd inimesed, kes omavad vastavat kompetentsi? Enne valimis pareeris Sukles valimisdebattidel osavalt linnaelu vajakajäämised Vikmani kraesse, aga peale valimisi nägu naerul kutsus sama mehe oma toiduahelasse. Ja mis nüüd? Jama ju?