Algas Kanepi lauatennise memoriaal


Foto: arhiiv

Täna algas Albert Kanepi 11. lauatennise memoriaal, kus mängib 368 lauatennisisti.

Tänane võistluspäev algas peakorraldaja Heikki Soola sõnul sujuvalt, järgmised päevad tõotavad tulla tõsisemad, homme võistlevad 32 lauatennise laual kokku 170 mängijat ja pühapäeval 190 mängijat. Täna võistles 27 võistkonda ehk 108 võistlejat.

Võistkondlikud mängud toimuvad corbillion süsteemis, kus kõigepealt mängivad mõlema võistkonna esimesed ja teised omavahel, seejärel on paarismäng ja lõpuks mängivad ühe võistkonna esimene ja teise teine ning vastupidi. Kui saadakse kolm võitu, siis rohkem mängida pole vaja.

Täna hommikupoolikul toimunud võistlustel mängisid mitu võistkonda üle kahe tunni, sest maksimaalselt tuleb mängida viis mängu.

Ühtegi Läänemaa mängijat täna võistkondlikus turniiris ei olnud, sest veel möödunud aastal mänginud Aaro Õismets ja Toomas Vestli on juunioride kategooriast väljakasvanud.
„Viimane põlvkond läks ära,“ ütles Sool.

Uue põlvkonna kasvuga läheb tema hinnangul veel mõned aastad aega, praegused õpilased käivad 4.-5. klassis.

Memoriaalil osalevad võistkonnad Venemaalt, Taanist, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust ja Eestist, lisaks tuleb võistlema üks sakslane ja üks itaallane.
Kokku võistleb 32 laual 368 võistlejat.
„Eesti mõistes enneolematu asi,“ ütles Sool.

Võistlejate elu on korraldatud kõik Haapsalu spordikeskusesse.
„Söövad, elavad ja võistlevad ühes majas, õue pole vaja minnagi,“ ütles Sool.

Albert Kanepi on Kaia Kanepi vanaisa, viiekordne Eesti meister lauatennises ja 1955. aasta NSV Liidu meister.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments