Hooldekodu elanikud hakkavad saama abivahendeid soodsamalt

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ülle Madise. Foto: Erik Peinar


Õiguskantsler Ülle Madise riigikogu ees. Foto: Erik Peinar

Riigikogu liikmed toetasid teisipäeval õiguskantsleri ettepanekut muuta sotsiaalhoolekande seadust nii, et kodus elaval või hoolekandeasutuses viibival inimesel ei teeks riik abivahendeid soetada aidates vahet, vahendab ERR-i uudisteportaal.

“Probleem seisneb selles, et kui abivajav inimene elab oma kodus ja katab ise või lähedaste abiga kodus elamiseks vajalikud kulutused, siis saab ta – näiteks juhul, kui ta on pime – vajaliku Daisy-pleieri riigi toega. Kui ta aga on läinud üldhooldekodusse ja kohatasu kaudu katab seal elamisega seotud kulud, siis ta seesugust abi ei saa. Ühtegi mõistlikku põhjust niisuguseks üldhooldekodu elanike halvemaks kohtlemiseks ei ole,” selgitas õiguskantsler Ülle Madise riigikogus peetud sõnavõtus.

Sotsiaalkomisjoni liige Marika Tuus-Laul tõdes, et seni kehtis põhiseadusevastane olukord, kus hoolekandeasutuses viibivatel inimestel polnud võimalust riigi toel hankida vajalikke abivahendeid, näiteks käimisabivahendit, audiolugerit või isegi mähkmeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments