Innar Mäesalu astus Reformierakonnast välja

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Innar Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula

Endine Lääne maavanem Innar Mäesalu astus Reformierakonnast välja.

“Vastab tõele. Ta saatis mulle eile õhtul kell kaheksa selle kohta ka kirja. Miksa ta nii otsustas, ma ei tea. Ma pole saanud temaga veel rääkida,” ütles Reformierakonna Haapsalu piirkonna juht Urmas Koppe.

Mäesalu ise soovinud oma otsust kommenteerida.

Erakonnast kaugenema hakkas ta juba kevadel, kui otsustas, et ei kandideeri seekord kohalikel valimistel. Siis põhjendas ta oma sammu sooviga pühenduda ettevõtlusele.

„Kui tahad ettevõtlusega tegeleda, siis tegele, kui poliitikaga, siis poliitikaga – kaht asja korraga teha ei saa,” ütles Mäesalu.

Septembris võttis ta erakonna aadressil kriitiliselt sõna, kui kaheksa tema erakonnakaaslast Reformierakonnast välja visati. Mäesalu ei olnud rahul sellega, et peakontori juhtnööride järgi pidi liikmete välja viskamise otsustama piirkonna juhatus.
„Mina olen seisukohal, et kui erakond tahab neid välja visata, siis tehtagu seda läbi aukohtu. Aga selliste asjade käiguga ma päri ei ole,“ ütles Mäesalu.

Sisuliselt pandi kohaliku tasandi poliitikud ära tegema erakonna peakontori musta tööd.„Minu arvamus on see, et ei ole õige panna sellist vastutust kohalikule piirkonnale,“ rõhutas ta.

Innar Mäesalu astus Reforemierakonda 14. septembril 2001. aastal ja oli mõnda aega ka Reformierakonna Haapsalu piirkonna juhatuse liige.
2011–2014 oli Mäesalu Lääne maavanem, 2004–2011 Võru abilinnapea.

2001. aastast Reformierakonda kuuluv Mäesalu kandideeris 2002. aasta kohaliku omavalitsuse valimistel Võru linnas, kuid valituks ei osutunud. 2005. ja 2009. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimustel Võru linnas sai ta vastavalt 86 ja 106 häält ning osutus valituks. 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogu valimustel kandideeris ta Lääne-Nigula vallas, sai 18 häält ning valituks ei osutunud.

Ta kandideeris 2011. aasta riigikogu valimistel ja sai 380 häält ega osutunud valituks, kuid sai 15. oktoobril 2014 seoses Tarmo Leinatamme surmaga tema asendusliikmeks. Mäesalu kandideeris ka 2015. aasta riigikogu valimistel, sai 209 häält ega osutunud valituks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
6 aastat tagasi

Vàga òige, see Pagulas rabamine on vàga nàrviline töö. Tuleb tervisele ka mòelda. 🐵

Kuli
6 aastat tagasi

Milleks uudis mingist luuserist, keda see kotib.