Ene Pajula: kui vingumise energia kuluks ülesehitamisele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Ene Pajula. Foto: Arvo Tarmula

Mammi elufilosoofia on üldiselt lihtne: ela ise ja lase teistel elada, kirjutas ajakirjanik Ene Pajula.

Pajula kirjutab Postimehes kolumne väljamõeldud tegelase mammi nimel. „Aga kui miski mammi südame pahaks ajab, siis on see lõputu vingumine. Mammi on täiesti kindel, et kui kümme protsentigi vingumisele kulutatud energiast kasutataks millegi plussmärgilise loomisele, juba siis oleks maailm palju parem paik,” kirjutas Pajula.

Pajula tõi kaks näidet Vikerraadiosse helistavatelt inimestelt. „Keegi daam, kelle nimi pole mammile meelde jäänud, tuleb järjekindlalt eetrisse, ja olgu teema milline tahes, tema kurdab sureva luige häälega selle üle, kui kahju tal on üksikutest puudega vanainimestest, kellest keegi ei hooli,” kirjutas Pajula.

Pajula märkis, et hädaldamise asemel võiks kohalikule omavalitsusele teada anda abivajajast.

„Ja siis on Vikerraadio vox popul’is muidugi klassika – Tanel Tallinnast,” märkis Pajula. „Kuidas kõik siin Eestis on nii halvasti-halvasti. Viimati parastas ta selle üle, et näe, läkski meie e-riik sinna, kus pipar kasvab!”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kalle
6 aastat tagasi

Vaata seda riiki ei saa ülesse ehitada kui teisest otsast lammutatakse. Ja selles teises otsas asuvale rahvale tuleb seda öelda. Millisest elufilosoofiast sa räägid kui sa suudad korrutada vaid aegunud tõdesid. Peamine et saaks kolumni lehte et rahvas ikka mäletaks

tõsi
6 aastat tagasi

üks vinguja,kes liialt turu asju kritiseeris,just vallandati…….olek pidanud vist vait olema.Kas see on artikli mõte ?

kes
6 aastat tagasi

siin siis see vinguja on, ela ise ja teistel ka elada