Vaata kaardilt: sookurg Paslepa muutis lennusuunda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee


Kurepoeg Paslepa eskirännakud Euroopas. Foto: kuvatõmmis rändekaardilt

Juuli alguses Paslepas rõngastatud ja sünnikoha järgi nime saanud sookurg oli eilseks jõudnud Põhja-Prantsusmaale. Rändele asuti Paslepa lahelt 6. oktoobri hommikul. Kümne päevaga jõudis kureparv Ungarisse Hortobágyi piirkonda, kirjutas Lääne Elu eelmisel nädalal.

Linnu rõngastanud Ivar Ojaste ennustas nädal tagasi, et kured peatuvad Ungaris novembri lõpuni. Seejärel lendavad linnud üle Itaalia ja Vahemere Tuneesiasse või Alžeeriasse.

Muhus ja Saaremaal rõngastatud kurepojad Liiva ja Loode valisid kohe läänepoolsema marsruudi, nad on jõudnud Kesk-Hispaaniasse. Lennusuunda otsustas muuta ka seltskond, kellega koos rändas Paslepa. Eelmisel laupäeval suundusid nad Tšehhi ja Saksamaa kaudu läänepoolsele rändeteele. Eile hommikuks oli Paslepa jõudnud Põhja-Prantsusmaale Étang de Bischwaldi järvele.

Veebis saab jälgida rändekaarti, kus on näha, et Eestist pärit kured rändasid esialgu kolme erinevasse suunda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments