1

Lõuna- ja Põhja-Läänemaa liine hakkab sõitma GoBus

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tartu-Haapsalu buss. Foto: Markus Sein
Haapsalu-Tartu liinil hakkab 1. juulist GoBusi asemel sõitma M.K.Reis–X. Foto arhiiv

Läänemaa bussiliinide riigihanke võitsid bussifirmad GoBus ja M.K.Reis–X, mis hakkavad Läänemaal reisijaid vedama tuleva aasta 1. juulist.

Riigihange kuulutati välja kolmes liinigrupis. Kõige suurem on liinigrupp 1, kuhu kuuluvad Haapsalu–Tartu ja Haapsalu–Tallinna liinid, Haapsalu linnaliinid ja suurem osa maakonnaliine. Praegu sõidavad neid liine ja hakkavad ka edaspidi sõitma M.K.Reis–X bussid. Seda liini soovis sõita neli bussifirmat, kelle seast M.K.Reis–X valiti parimaks.

Suur muudatus ootab ees liinigruppi 2 — Lihula ja Hanila liine, mida seni on sõitnud Lihula bussifirma L&L, mis osales hankes, kuid ei võitnud. 1. juulist hakkavad Lihula ja Hanila liine sõitma GoBusi bussid. L&Li tegevdirektor Aare Sillukse ütles, et määravaks sai hind. „Kõik muud tingimused olid meil täidetud, aga meie pakutud hind ei olnud kõige odavam,” ütles Sillukse.

Kommertsliine L&L ei sõida, nii et edapidi jäävad neile tellimusveod ja osa õpilasliine. „Pärnu maakonna hange on samuti tulemas,” ütles Sillukse. Ka selle liinigrupi hankes osales neli pakkujat.

Liinigrupi 3 sai samuti endale GoBus, kes oli ka ainus pakkuja. Rohkem keegi neid liine sõita ei tahtnud. Praegu sõidab neid liine M.K.Reis–X.

Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu ütles, et liinigrupp 3 on Nõva ja Noarootsi kandi nõudeliinid. Nõudeliin tähendab seda, et buss läheb liinile siis, kui hiljemalt eelmise õhtu kella kuukes on bussifirmale antud teada sõidusoovist.

Mäesalu ütles, et paremate pakkujate valikul arvestati liinikilomeetri maksumust, busside vanust, alkoluku olemasolu.

Tuleva aasta 1. juulist, mil uued bussifirmad sõitma hakkavad, peaks maakonnasisene bussisõit olema tasuta. Mäesalu ei osanud öelda, kas see tõepoolest nii on. „Praegu on palju segadust ja ühtegi kindlat otsust ülevaltpoolt veel ei ole,” ütles Mäesalu. Tasuta sõita peaks 1. juulist saama ka Haapsalust Tartusse ja Tallinnasse. „Seda siis avalikel liinidel, mille riik tellib ja mille eest maksab, mitte kommertsliinidel,” ütles Mäesalu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maainimene
Maainimene

…alkoluku olemasolu. Kas keegi pädev võib maainimesele selgitada, mis asi see on?

wpDiscuz