Lääne Elu paberleht laupäeval, 11. novembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnus pakkub nii üllatusi kui ka probleeme

Haapsalu piiskopilinnuse ümberehitusele eelnevad uurimistööd on kaasa toonud niipõnevaid üllatusi kui ka probleeme. Üllatuste poolele jääb linnuse tornišahtis avastatud leiurohke käimlakiht, mis annab aimu, kuidas Rootsi ajal linnuses elati. Tulevase sissepääsupaviljoni asukohast leitud hüpokaustahjud ja müürid, mis ei sobitu ehitatava keskaja teemakeskuse projektiga, panid aga mõtlema, kas eelistada vanu müüre või ümberehitusprojekti.

Olev Remsu: ma ei talu rutiini

Äsja70aastaseks saanud Olev Remsu elab kadedaks tegevalt vitaalset ja viljakat elu. Trükist tuli äsja kaks raamatutjärjest, üks on pooleli. Tema kolumnid ilmuvad regulaarselt Postimehes ja vahel Päevalehes. Sel aastal on ta käinud Hiinas ja Austraalias, lähematest paikadest rääkimata; iga nädal tiirutab ta mööda Eestit küll autoga, küll jalgrattaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments