Kaitseliidu Lääne malevale kingitud kiirabiauto ristiti Anetteks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 21


Kaitseliidule kingitud kiirabiauto sai nimeks Anette. Foto: Urmas Lauri

Täna andis Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kaitseliidu Lääne malevale üle täisvarustuses kiirabiauto, mis sai nimeks Anette.

Läänemaa haigla juhatuse liige Tõnis Siir lausus kingitust üle andes, et kiirabiauto on Lääne malevale omamoodi kindlustuspoliisiks. „Soovin, et eriotstarbelist kasutust oleks sellel võimalikult vähem, et ta oleks rohkem turvamiseks kui vigastatute vedamiseks,“ ütles Siir.

„Meil on suur au seda [kiirabiautot] vastu võtta, sest Läänemaa haigla andis selle kingitusega hinnangu Lääne malevale, et meie malev on valmis sellise tehnikaga inimelusid päästma,“ lausus Lääne maleva staabiülem major Jüri Bachman. „Meil on olemas inimesed, kes saaavad selle väärt tehnikaga vajadusel inimesi päästa. Me jagame Läänemaa haiglaga ühiseid väärtusi ja ka ühiseid inimesi.“

Bachmani sõnul jääb Kaitseliidule kingitud kiirabiauto Lääne maleva tegevust toetama. „Toetab nii sõjalist kui ka mittesõjalist väljaõpet ja sellega saab turvata rahvaüritusi,“ selgitas staabiülem. „Meil on korralik meeskond, kümmekond meedikut ja parameedikut, kes saavad vajadusel kasutada tipp-topp tasemel kiirabiuautot, mis vastab nõuetele, et sellega saab osutada ka tsiviilkiirabi teenust.“ Seni on Lääne malev rahvaüritusi korraldades kasutanud meditsiiniliseks turvamiseks Läänemaa haigla kiirabiteenust.

Maleva meditsiinipealik veebel Reemet Sits meenutas, et kiirabiautot hakkas ta malevale taotlema juba kümme aastat tagasi, kui Läänemaa haigla sai uue kiirabiauto ning vana jäi üle.

Lääne malevale kingitud täisvarustuses Volkswageni kiirabiauto on kümme aasta vana. 2007. aastal soetas Läänemaa kiirabi tuttuue kiirabiauto. Viis aastat hiljem jäi aoto reservi ning oli haiglas seni varuautona ootevalmis.

Kiirabiauto sai täna keskpäeval nimeks Anette. Opetratiivauto värvides kiirabiautol kruviti maha tsiviilkasutuse numbrimärgid ning asendati need Kaitseliidu 100. aastapäevale kohase numbrimärgika 100 EKL.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments