0

Tänasest saab hääletada kõigis valimisjaoskondades

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eelhääletamine Haapsalu kultuurikeskuses. Foto: Arvo Tarmula

Täna kell 12 algab kohaliku omavalitsuse volikogude valimise eelhääletamine kõigis valimisjaoskondades. Hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Eelhääletamine valimisjaoskondades kestab kolm päeva ja lõpeb kolmapäeval kell 20, edastas valimisteenistus.

Sel ajal on avatud kõik 557 jaoskonda, hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Elektrooniline hääletamine lõpeb samuti kolmapäeval, 11. oktoobril, kuid juba kell 18. Soovi korral võib seni interneti teel antud häält muuta, hääletades uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel jaoskonnas.

Valimispäeval, 15. oktoobril häält muuta ei saa ning hääletada saab ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Terviseseisundi või mõne muu mõjuva põhjuse korral on võimalik taotleda ka kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada eelnevalt kirjalik taotlus või tellida hääletamiskast koju telefoni teel valimispäeval kella 9st 14ni.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valivad 79 omavalitsust. Kokku kandideerib 11 804 inimest.

Tänahommikuse seisuga on valimistel hääle andnud ligi 120 000 inimest: maakonnakeskustes 27 333 inimest ning interneti teel 91 931 inimest, teatas valimisteenistus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz