0

Ligi 1400 välismaalasel on õigus Läänemaal valida

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kohaliku omavalitsuse valimistel on Läänemaal õigus valida ligi 1400 inimesel, kes on Euroopa Liidu või mõne muu riigi kodanik või kellel on määratlemata kodakondsus.

Määratlemata kodakondsusega ehk halli passiga valimisõiguslikke inimesi elas Läänemaal rahvastikuregistri andmeil 15. septembri seisuga 494, Euroopa Liidu kodanikke 342 ning muude riikide kodanikke 552. Neile võib lisada Lääneranna valla valijad Koonga ja Varbla vallast, keda oli kokku vastavalt 12, 18 ja 2.

Kohaliku omavalitsuse valimistel 15. oktoobril on hääleõiguslikke läänlasi 20 893 ning Varbla ja Koonga vallas veel 1655 valijat. 16–17aastasi, kellel on esimest korda õigus valimiskasti juurde minna, on Läänemaal 428 ning Varbla ja Koonga vallas 27.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz