0

EOK tunnustas Uspenskite spordiperekonda

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Perekond Uspenski. Foto EOK

Eesti Olümpiakomitee tunnustas Eestimaa sportlikke perekondi, Läänemaalt pälvis tunnustuse perekond Uspenski.

Pereisa Aap Uspenski on treener maadlusklubis Dünamo, olles ise kümnekordne Eesti meister maadluses ja sumos MM-i medaleid. Pereema Kristiine Uspenski on edukalt võistelnud firmaliigas ja kuulub linna esindusnaiskonda korvpallis. Pojad Robin ja Kevin tegelevad samuti aktiivselt spordiga. Robin saavutas tänavu 15aastaste Eesti meistrivõistlustel Kreeka-Rooma maadluses 3. koha ja Kevin 8. koha. Mullu olid mõlemad poisid edukad Läänemaa noorte basseinitriatlonis ning on olnud ka tublid sportlased noortekotkaste võistlustel. Tütar Kertu on Läänemaa Ühisgümnaasiumi tüdrukute korvpallivõistkonna liige, kellega võideti mullu Läänemaa Koolispordi Liidu korvpalli meistrivõistlustel teine koht. Samuti esindas Kertu Haapsalu linna Otepääl toimunud Eesti linnade talimängudel. Tütar Kata Ria on Läänemaa Spordikooli kergejõustiklane, kes saavutas 2016. aastal Läänemaa järelkasvuvõistlustel kergejõustikus oma vanuseklassis 3. koha.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi sõnul on on Eestimaa sportlike perekondade tunnustamise eesmärk näidata perega koos sportimise tähtsust. „Regulaarne liikumisharrastus saab alguse kodust. Vanemate elurütm annab ka lastele eeskuju ning aitab juurutada elukestvaid liikumisharjumusi. Sageli ei puuduta aga kodune liikumisharrastus vaid pereliikmeid, vaid innustab laiemalt kogukonda. Eestimaa sportlike perekondade tunnustamisega tänamegi just selliseid perekondi, kes on oma sportimisarmastusega eeskujuks,“ lausus Lusmägi.

Koostöös maakondlike spordiliitudega valitud Eestimaa sportlikud pered saavad koos tunnustusega Eesti Olümpiakomiteelt preemiaks koguperekülastuse sel nädalavahetusel toimuvale Tallinn International Horse Show’le koos ööbimisega Hilton Tallinn Park hotellis.

 

Peeter Lusmägi

EOK liikumisharrastuse juht

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz