Lääne Elu paberleht 21. septembril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Linnamäe sigalas hukatakse katkupuhangu tõttu ligi 7000 siga

Teisipäeval diagnoosis veterinaar- ja toiduamet Linnamäe Peekoni sigalas Linnamäel sigade Aafrika katku ja kolmapäeval alustati ligi 7000 sea hukkamisega.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on Linnamäe Peekoni katkujuhtum tänavu avastatud kolmest seafarmi katkupuhangust suurim. Kui Saaremaal ja Audru vallas hukati kummaski farmis üle 3000 sea, siis Linnamäel läheb hukkamisele umbes 6800 siga.

Mullu kevadel Linnamäe Peekoni ostnud Siim Saareväli ütles, et katkupuhangu avastamine oli firmaomanikele löök: „Ma ei räägi majanduslikus mõttes, vaid moraalselt.”
Sigalas töötab üheksa inimest, kõik on Linnamäe ümbruskonnast. „Keegi tööd ei kaota,” kinnitas Saareväli. Ta lisas, et kolmapäeval sai otsustatud ka see, et pärast puhangu likvideerimist tootmist jätkatakse.

Töötervishoiuarsti teenus vajab muutusi

Eelmisel nädalal Läänemaa tööandjatega kohtunud tööinspektsiooni peadirektori asetäitja Meeli Miidla-Vanatalu sõnul on töötervishoiuarsti teenus praegusel kujul suuresti vaid formaalne ega aita kedagi.

Eriti nukker on tema sõnul Eestis lugu tööstressiga, mis peaks samuti töötervishoiuarsti pädevusse kuuluma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments