Läänemaal nähti haruldast stepiviud

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com


Stepiviu. Foto: Valeri Štšerbatõh (elurikkus.ut.ee)

 

Eile, 11. septembril märkasid linnuvaatlejad Renno Nellis ja Valeri Štšerbatõh Läänemaal Suur-Nõmmkülas Eestisse harva eksivat stepiviud (Buteo rufinus), kirjutab linnuvaatleja.ee.

Stepiviu on levinud Lõuna- ja Kagu-Euroopas, Kesk-Aasias ja Lähis-Idas ning Põhja-Aafrikas. Tema talvitusalad ulatuvad lõunas India ja Kesk-Aafrikani. Ehkki stepiviu lähimad pesitsusalad ei asu kaugel – Bulgaarias ja Lõuna-Venemaal –, on linnuharulduste komisjoni andmetel stepiviud Eestis seni kohatud vaid kaks korda: 27.06.–1.07.2015 Valgamaal Korva luhal ning 10.06.2016 Tartumaal Ilmatsalus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz