Läänemaal nähti haruldast stepiviud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com


Stepiviu. Foto: Valeri Štšerbatõh (elurikkus.ut.ee)

 

Eile, 11. septembril märkasid linnuvaatlejad Renno Nellis ja Valeri Štšerbatõh Läänemaal Suur-Nõmmkülas Eestisse harva eksivat stepiviud (Buteo rufinus), kirjutab linnuvaatleja.ee.

Stepiviu on levinud Lõuna- ja Kagu-Euroopas, Kesk-Aasias ja Lähis-Idas ning Põhja-Aafrikas. Tema talvitusalad ulatuvad lõunas India ja Kesk-Aafrikani. Ehkki stepiviu lähimad pesitsusalad ei asu kaugel – Bulgaarias ja Lõuna-Venemaal –, on linnuharulduste komisjoni andmetel stepiviud Eestis seni kohatud vaid kaks korda: 27.06.–1.07.2015 Valgamaal Korva luhal ning 10.06.2016 Tartumaal Ilmatsalus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments