Jüri Saar kandideerib Haapsalu volikokku

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jüri Saar

Tartu ülikooli kriminoloogiaprofessor ja Vabaerakonna liige Jüri Saar (pildil) kandideerib sügisel valimisliidus Meie Inimesed Haapsalu volikokku.

„On küll sellised plaanid. Lähen valimisliiduga Meie Inimesed, mille liikmetega ma tunnen sidet,” ütles Saar.

Kohalikel valimistel saab kandideerida vaid elukohajärgses omavalitsuses. „Olen juba mõni aasta Haapsalu mees, maksan oma maksud siia,” ütles Saar.

Saarel on Haapsalus emakodu, kus ta on juba paarkümmend aastat suvitanud. Emapoolne vanaisa oli vabadussõja veteran, kaitseliitlane ja politseikonstaabel Haapsalus. „Haapsalu on mulle teine kodu.”

Ta tunnistas, et ei ole Haapsalu võimumängudega väga kursis. „Olen siiani Haapsalu võimu siseelust kõrval olnud, aga kui valijad mind usaldavad ja volikokku valivad, saan kindlasti pakkuda värsket pilku,” ütles ta.

„Need 25 suve, mis ma siin olen käinud, olen lahtiste silmadega ringi liikunud,” sõnas Saar.

Valimisliidu Meie Inimesed liider Merle Mäesalu ütles, et liidus on peale vabaerakondlase ka näiteks endisi või praegusi IRLi, Reformierakonna, Rohelise erakonna liikmeid. „Me ei ole mitte erakonnakeskne, vaid keskendume sisule, et Haapsalu ja Ridala ühinemine õnnestuks. Meie liidul on lai aluspõhi,” ütles ta.

5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik/persona+non+grata
5 aastat tagasi

Mulle isiklikult ei sobi tema “elufilosoofia”- http://jrsaar.eu/ Selgitan (lühidalt). Nagu poti-, toetus-, ega elustiili-põllumees pole päriselt põllumees, nii ei ole ka suvitaja päriselt linnaelanik (ehk on ajutine siinviibija). Millega ei taha küll kedagi solvata ega alahinnata suveelanike panust linna (kinnisvara, selle hooldus, maksud, kohalik tarbimine). Päritolu ja/või esivanemad tekitavad kindlasti sideme aga kui see jääb emotsionaalsele tasemele (nostalgia), siis on tegelikkusest pettekujutelm. Samuti ei hinda ma kõrgelt “sidet” tegelasega, kes valda omakasupüüdlikult majandas (siinkohal püüan olla lihtsalt “juriidiliselt korrektne”). J. Saar on aga kindlasti paljude teadmiste ja värske pilguga isik. Kas on tegemist häältemagneti või siira sooviga linnajuhtimises osaleda, jätan… Loe rohkem »

einoh
5 aastat tagasi

kui ei sobi, siis ei sobi, maitseasi. See side ja omakasupüüdlik majandamine veidi segane lugu, ei saanud nagu pihta. Pingsa pingutuse peale läks mõte endise vallavanema peale, kuid ei saa kuidagi arvamusega nõustuda, peaks midagi rohkem teadma. Häälemagneti teema muidugi huvitav. Ise arvan, et siin variant kus JS ise ei mõtle küll selles võtmes, kuid asi võib nii kujuneda küll, aga mis teha, jätta siis sellepärast valimata või, eks mingisuguse valiku peab tegema igaüks ise. Kahju muidugi kui selline inimene valimata jääb, olgu ta siis millises ühenduses tahes. Üksikkandidaadina esinemise jaoks arvatavalt pole piisavalt ambitsiooni

kahju
5 aastat tagasi
Reply to  einoh

et on selliste muinasjutu heietajate , kingasaanud ja oma magusat toiduahelat uuesti organiseerida püüdvate kameelionite mesijutu õnge läinud. haapsalu ja ridala ühinevad sellest valimisliidust olenemata nagunii

Arnold
5 aastat tagasi

Meeldiv uudis. Tugev isiksus ja tunnustatud teadlane.

jah
5 aastat tagasi

see on iseenesest väga hea uudis, vähegi maailmanägemise intellektuaalsust kui vitamiini kohalikku …..