3

Fotogalerii: Augustibluusi peaesineja Eric Gales

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Maailma üheks parimaks bluusikitarristiks peetud Eric Gales astus Haapsalus eile õhtul lavale plaanitust hiljem, sest kava oli nihkes, kuid ta lubas kõigile, kes ta ära olid oodanud, täisvõimsusel kontserti. Selle lubaduse ta ka täitis.

Eric Gales  oli tuntud kui imelaps, kes alustas esinemist ja võistlemist juba varases eas. Gales mängis juba noorena Hendrixit nagu Hendrix ja bluusi nagu meistrid. Oma esimese bluusiauhinna võitis ta juba 11-aastaselt. Debüütalbumi avaldas ta Elektra plaadifirma alt 16-aastaselt. Plaat sai meedialt ja muusikaarmastajatelt suure tunnustuse ja vastukaja.

Guitar World Magazine nimetas Eric Gales’i 1991. aastal parimaks uueks talendiks. Gales’i võrreldakse tihti Jimi Hendrixiga – mõlemad on afro-ameerika päritolu vasakukäelised kitarristid. Neid iseloomustab silmapaistev tehnika ja väljendusrikkus vokalistina.

Eric Gales on teinud koostööd muusikutega nagu Billy Cox, Eric Johnson, Chris Layton, Doyle Bramhall II, Brad Whitford, Mitch Mitchell jpt.

1994. aastal esines Gales legendaarsel Woodstocki festivalil koos Carlos Santanaga.

2015. aastal nimetati ta 4-ndaks parimaks bluusikitarristiks Gibson Guitars’i poolt. Gales’i kontserdil võib publiku hulgas sageli näha legendaarseid muusikuid nagu Carlos Santana, Mick Jagger, Keith Richards, B. B. King või Eric Clapton. Gales’i kitarrimäng on inspireeriv ka kõige suuremate meistrite jaoks, tutvustab teda Augustibluusi kodulehekülg.

gales tarmula 1 gales tarmula 2 gales tarmula 3 gales tarmula 4 gales tarmula 5 gales tarmula 6 gales tarmula 7 gales tarmula 8 gales tarmula 9 gales tarmula 10 gales tarmula 11 gales tarmula 12 gales tarmula 13 gales tarmula 14 gales tarmula 15 gales tarmula 16 gales tarmula 17 gales tarmula 18 gales tarmula 19 gales tarmula 20 gales tarmula 21 gales tarmula 22

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
täiendus
täiendus

sõnum lavalt oli see et küll tal on hea naine kes talla rahuldust pakub

kuhu edasi
kuhu edasi

üks neeger karjub lavalt eesti naistele – ma armastan teid ja eesti naised karjuvad hordina vastu mina sind ka. maru sisukas kontser oli 🙂 kõik nautisid ka veel

aru+ma+ei+saa
aru+ma+ei+saa

Kui ta oleks eesti keeles hüüdnud, siis võiks arvata, et talle meeldivad igasugused teed (auklikud, tolmused, otsata ja lõpmatud)…kuna on reisihimuline.

wpDiscuz