Haapsallase Siim Maiveli idufirma võitis 50 000 naela

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

maivel_peeter langovits

Siim Maivel. PEETER LANGOVITS

Käibekapitali pakkuv Eesti idufirma Investly, mille looja on Haapsalust pärit Siim Maivel,  valiti innovatsiooniasutuse Nesta avatud panganduse programmi Open Up Challenge. Programmil oli 5 miljoni suurune auhinnafond, mis läks jagamisele 20 finantstehnoloogia ettevõtte vahel ja Investly sai sealt endale 50 000 naela (56 000 euro) suuruse auhinnaraha.

„Esimest korda kuulsime konkursist veebruaris. Sõelast käis kokku läbi 140 ettevõtet, ” ütles Investly kommunikatsioonijuht Ann Kaer.

Võit tähendab alates järgmisest aastast ligipääsu Euroopa pankade andmetele. Ligipääs on 10 000 Inglismaa firma andmetele ning andmed on koostatud juhtivate pankade nagu Barclays, HSBC ja Lloyds poolt. Sellist võimalust ei ole varem ühelegi idufirmale avanenud.

Programmiga lõhutakse senine pankade infomonopol ja luuakse rohkem uuenduslikke lahendusi tarbijale, kommenteeris Investly oma Facebooki lehel. Nii püüab Investly meelitada ettevõtteid kasutama peagi avanevat pankade taristut ettevõtluse edendamiseks.

„Kõik 20 väljavalitud ettevõtet said lisaks andmestiku ligipääsule ka 50 000 naela suuruse auhinnaraha arendusteks. Teiste saajate hulgas on päris palju mainekaid nimesid finantstehnoloogiamaastikul, nt Duedil ja Iwoca,” rääkis Kaer.

„Auhinnaraha suuname arendustöösse ja värbamisse. Arendame võrdlusmootorit, mis võimaldab ettevõtjal kõrvutada eri käibekapitali teenuspakkujate hinnastamist,” ütles Kaer. „Parandame fondist kaasatud rahaga krediiidotsuste tegemise tehisintellekti, et muuta enda teenus kättesaadavamaks lühema tegutsemisajalooga ettevõtetele.”

Tänu programmile on ettevõttel plaan ka laieneda. „Eelmainitud arendustega seoses tööd jagub. Seetõttu otsime enda meeskonda inimest, kes haldaks meie kliente Ühendkuningriikides ning andmeanalüüsihuviga tarkvaraarendajat,” ütles Kaer.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments