0

Turbas avas uksed mootorispordi muuseum

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

turba_muuseum

Eesti motospordi kuulsusrikkast ajaloost saab uues muuseumis ülevaate. Foto motospordi muuseum

Turbas, endise Ellamaa elektrijaama renoveeritud hoones on nüüd külastajatele avatud mootorispordi muuseum.

Muuseumi kogupind on ligi 7000 ruutmeetrit, millest praegune väljapanek haarab üle poole. Ekspositsioonis on rikkalik valik Eesti ja NSV Liidu mootorispordiga seotud kuulsusrikkast ajaloost, vahendas autoajakirjanik Rein Luik.

Aukohal on Eestis toodetud võidusõidutehnika, nagu Estonia vormelid, Vihuri mootorrattad ja erinevad ralliautod. Aga samuti võidusõidutehnika, millega meie sportlased saavutanud märkimisväärseid tulemusi nii endises Nõukogude Liidus kui ka mujal maailmas, kokku 135 autot ja mootorratast. Lisaks laialdane valik meie tuntud mootorisportlaste varustust, võistlustega seotud meeneid, fotosid jpm. Nimed Gennadi Moisseejev, Endel Kiisa, Toomas Napa, Raul Sarap ja paljud teised räägivad enda eest.

Mootorispordi muuseumi hoone, endine Ellamaa elektrijaam on 1923. aastal arhitekt Aleksandr Vladovski projekti järgi valminud neogooti sugemetega paekivihoone, mille restaureerimistööd on valdavas osas lõpetatud.

Mootorispordi muuseumi on gruppidel võimalik külastada eelregistreerimisega esmaspäevast neljapäevani, aga kõigile külastajatele on muuseum avatud reedest pühapäevani kell 12.00 kuni 18.00.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz