0

Triin Kuusik ületas Eesti rekordi ja võitis pronksmedali

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Elvas toimunud Eesti täiskasvanute ja juunioride meistrivõistlustelt laskmises võitsid Läänemaa laskurid 3 hõbe- ja 5 pronksmedalit. Täpselt sama arv, mis mullu.

Täiskasvanute arvestuses suutis Haapsalu naiskond kaitsta spordipüstoli harjutuses (30 ringi + 30 siluetti) oma eelmise aasta pronksmedalit. Kindlalt kaotati Narva ja Rapla esindustele, kuid kõige napimalt ehk 1 silmaga suudeti edestada Männiku klubi. Võistkonnas olid Triin Kuusik, Lydia Kurus, Kärt Vassar.

Individuaalarvestuses pääses Triin Kuusik finaali ja asus võistlema medalite eest. Finaal kujunes kõrgetasemeliseks. Kolm laskurit ületas kehtiva Eesti rekordi. Triinule kolmas koht ja pronksmedal.

Meeste olümpia kiirlaskmises lootsime samuti medalit. Eelmisel aasta pronksmedali võitnud võistkonnast oli olemas Raal Kurus ja Jaago Kajalinen. Kolmanda liikmena sai võistkonda arvatud nooruke Ekke Alar Toomingas. Välja jäeti allakirjutanu. Muudatus õigustas ja üllatuslikult võitis Haapsalu esindus hõbemedali. See oli parim koht, mis võimalik, sest esikohale tulnud kaitsejõudude spordiklubi oli mäekõrguselt üle. Individuaalselt oli võistkonna veduriks Raal Kurus, kes päeva kolmanda tulemusega 544 silma läks finaali individuaalselt medalit püüdma. Paraku seal enam nii hästi ei läinud ja tasuks 6. koht.

Meile suurima üllatuse valmistas juunioride arvestuses Grete Sammal, kes isikliku rekordiga 532 silma spordipüstoli harjutuses tuli pronksmedalile. Teine üllatus meie jaoks oli, et harjutuse kindel favoriit Lydia Kurus piirdus vaid 530 silmaga ja jäi esimesena medalita ehk neljandaks.

Kaks hõbemedalit võitis noormeeste spordipüstolis Ekke Alar Toomingas, kes püstitas isiklikud rekordid kiirlaskmises ringmärki 543 silma ja olümpia kiirlaskmises 527 silmaga.

Pronksmedali lisas noormeeste vabapüstolis Elari Tahvinov lastes 484 silma.

Püssilaskuritest lisas pronksmedali Silver Loorens, lastes lamades harjutuses 60 lasku 606,3 silma. 

Mati Seppi

Fotod Mati Seppi

Naislaskurid Lydia Kurus, Kärt Vassar, Triin Kuusik. Foto Seppi

Haapsalu püstoli naiskond vasakult: Lydia Kurus, Kärt Vassar, Triin Kuusik.

Laskurid esimene-rida-vasakult-Raal-Kurus-ja-teine-rida-vasakult-Ekke-Alar-Toomingas-Jaago-Kajalinen. Foto Seppi

Meeste hõbeda võistkond Haapsalu: esimene rida vasakult Raal Kurus ja teine rida vasakult Ekke Alar Toomingas, Jaago Kajalinen.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz