Juhtkiri: Brežnev karujahil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lääne Elu: kus suitsu, seal tuldLõpuks ometi jõudis kätte suvi, lastel algas koolivaheaeg ja puhkajail on põhjust sõita Põhja-Läänemaale Roosta kaunisse liivaranda. Ainult et kohalejõudjaid ootab ees üsna ebameeldiv üllatus. Roosta ranna parkla on sel nädalal teisipäevast pühapäevani suletud ja parkida pole kuskile, sest telekommunikatsioonifirmad Elisa ja Starman on Roosta parklasse püstitanud hiiglasliku joogitelgi.

Valla käest selleks luba küsitud ei ole, pole ka päris selge, kas üldse oleks tulnud luba küsida. Süüvides asjaoludesse, kuidas sai selline olukord tekkida, oleks juriidiliselt kõik nagu korrektne. Kui aga telgi püstitamisega seonduvat terve mõistusega vaagida, on kõik valesti ja lausa mõistusvastane kuni selleni välja, miks peab üks (rikas) ettevõte oma suvepäevi pidama parklasse püsti pandud telgis.

Kes maksab, see tellib muusika, ütleb vanasõna. Paistab, et selle järgi on käitunud ka ametnikud, kes peaksid parkla kasutust jälgima. Tegelikult ei tohiks see nii olla. Roosta oma on riigimaal asuv parkla, mis kuulub avaliku ranna juurde. Häbi peaks tundma asja mitu osapoolt: nii Elisa ja Starman, Roosta puhkeküla kui ka RMK ja vald. Roosta skeemi väljamõtlemise eest, RMK ja vald jokk-skeemi lubamise eest ning pidutsejad selle eest, et on üldse nõus nõukogudeaegsete tippjuhtide kombel enda ees lömitada laskma.

Räägitakse, et kui Brežnev kuhugi maale sõitis, ajasid kohalikud mutrikesed selleks puhuks vajadusel ka keti otsas tsirkusekarud metsa, et pealik neid lasta saaks. Tehti kõike, mida härrad iganes soovisid!

Kultuursed ettevõtted peaksid neis oludes loobuma kohatuist liialdustest, ametnikud aga ei peaks neid (ja ennast) välja vabandama, et niisugune asi on sündinud. Ka ei tuleks häbeneda ei öelda, isegi siis, kui juriidiliselt oleks võimalik öelda jaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
TR
6 aastat tagasi

Ütleks nii, et ajakirjanikud võiks ka oma ninaotsast kaugemale vaadata ja mõelda kuhu 500+ inimest peaksid ennast seal Roostas mahutama? Jäi kellelgi ranna külastus poolikuks neil päevil või ei saanud parkida sinna kuhu soovis? Minu arust oli seal parkimisruumi piisavalt. Võib-olla oleks pidanud telgi asemel ehitama Roosta randa suure lava ja terve rannaääre laudu ja pinke täis panema ja terve ranna sulgema kõigile võõrastele? Nagu weekendi puhul Pärnus tehakse. Aga seegi poleks tõenäoliselt sobinud ja oleks järjekordse eestlaslikult viriseva artikli saanud treida…

juan
6 aastat tagasi
Reply to  TR

Avalik parkla ei ole firma suvepäevade pidamise koht. Suurfirma koonerdab.