0

Kullamaa raamatukogu peab homme 110. sünnipäeva

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaa raamatukogu (urmas lauri) (33)

Kullamaa raamatukogu on tunnistatud ka ilusaimaks maaraamatukoguks. Raamatukogu juhataja on Aili Ansel. Urmas Lauri foto

Homme, 20. mail tähistab Kullamaa raamatukogu oma 110. sünnipäeva kultuurikonverentsiga.

Ettekannetega esinevad Kullamaa raamatukogu juhataja Aili Ansel, valla kultuurijuht Loit Lepalaan, folklorist Mari Sarv, geoloogiaprofessor Anto Raukas, keemiaprofessor Jüri Kann ja bibliograaf Krista Kumberg.

„Tutvustatakse raamatukogu sünnipäevaks valminud trükist ja Kullamaal välja antud raamatuid. Arutletakse ebateaduse üle raamatulaual ja paberraamatu tuleviku üle,” ütles Kullamaa abivallavanem Katrin Viks.

Kontserdi annab rahvusraamatukogu naiskoor.

Kullamaa raamatukogu loodi Kullamaa haridusseltsi juurde 1907. aastal.

Kullamaalt pärinevad vanimad eestikeelsed tekstid, mille pani aastal 1524 Kullamaa vakuraamatusse kirja Kullamaa preester Johann Lelow. 17. sajandil koostas koguduse pastor ja keelemees Heinrich Göseken Kullamaal eesti keele gammatika ja sõnastiku. Kullamaal tõlkis Heinrich Gutsleff  eesti keelde piiblit ja toimetas 1715. aastal trükki Uue Testamendi.

Aastal 1874 tegutses Kullamaa kiriklas praeguse raamatukogu eelkäjja: Kullamaa lugemise maja.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz