Andres Ammas: ööistungil selgus, et valitsuse eesmärk on abitu ja alandlik kodanik

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Andres Ammas 2016-11-21 (2)

Vabaerakonna fraktsiooni aseesimehe Andres Ammase (pildil) sõnul näitas koalitsioon möödunud ööistungil punast tuld ettevõtlikkusele ja riigi mõistlikule majandamisele.

„Kogedes halvasti läbimõeldud pakendimaksu, jookide suhkrumaksu ja eelarve defitsiidi lubamise otsuste läbisurumist iga hinna eest, tundsime, et eestlase tunnuseks peetud mõistlik ja tasakaalukas peremehelikkus pole praeguse koalitsiooni jaoks väärtus. Ühe sümpaatse maksueelnõu – ettevõtluskonto – kõrval suunavad ülejäänud nii raha kui vastutuse keskvõimule. Rail Balticu lepingu ratifitseerimise esimese lugemisega sõideti üle südant valutavatest kodanikuühendustest,“ ütles Ammas.

„Praeguse vasakpoolse valitsuse unistus on abitu ja alandlik kodanik, kes muudkui ootab suuremeelselt keskvõimult väikest almust. Nii on muidugi lihtne valitseda, aga väheinnovaatilise ettevõtlusega ja initsiatiivitu kodanikkonnaga suurt laenukoormat kandev riik jääb haigeks ja läheb katki. Hea keskkonna loomine algatusvõimelistele kodanikele on sellele valitsusele ilmselgelt võõras, ometi on meie ainuke kapital tark ja töökas inimene,“ ütles Ammas.

Vabaerakonna arvates on suurim probleem eelarve defitsiidi lubamine. „Valitsus tahab elada siin ja praegu, lastes käiku kõik ressursid. IRL-i kunagisest mõttest kirjutada eelarve tasakaal põhiseadusesse ei ole midagi alles jäänud – projektipõhine mõtlemine võidutseb,“ ütles Ammas.

"Meid ei pane imestama see, et tarkuse ja töökuse vastu astub postkommunistlikku mentaliteeti kandev Keskerakond või vaikselt nurgas sitsivad sotsid, aga meile on täiesti arusaamatu IRL-i positsioon praeguses valitsuses,“ lõpetas Ammas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Imelik
6 aastat tagasi

Ammas kaldub viimasel ajal üha sagedamini populismi.
Piisab loosungitest- “vasakvalitsus”, defitsiit, maksud? Asja sisu ei paista teda
enam huvitavat. Sellele vastandab “tarkuse ja töökuse”, stiilis- “hea keskkonna loomine algatusvõimelistele kodanikele”. Endastmõistetavalt Ta sellele sisu aga ei anna.
Saan aru , et valimised ja puha aga mis siis ? Miks peaks valijat Vabaerakonna populism rohkem köitma kui mõni teine?
Otse öeldes annab sellega märku, et valijate enamus on loll kui lauajalg?
Mine tea, mine tea!

Mati
6 aastat tagasi

Andres, mis siis saab? Laseme neil talu ära lagastada, maha parseldada kõik? Kust see tuleb, selline mentaliteet? Eks Reform oli ju ka ülbe loomuga, nüüd aga on justkui ülbus ruudus, kuigi rüütatud inimarmastajalikku pakendisse. Eestlaste traagika, lausutuna filmis “Inimesed sõdurisinelis”? Pole midagi, virisemise eest meile palka ei maksta, eks Vabaerakond peab ka oma molli vaatama ja sageli võib-olla liiga lihtsana üle huulte voogavast ilusast retoorikast tegudele minema. Sellised me oleme – nii ma ei taha öelda, kuigi ka see on tõde. Okkaline on see oma riigi valitsemine ja vastutamine samal ajal ning nii nagu laps tahab oma vanemaid usaldada, nii… Loe rohkem »