Fotogalerii: Herald Eelma esitles Puise küla raamatut

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Fotod Arvo Tarmula

Kolmapäeval esitles legendaarne raamatugraafik Herald Eelma Uuemõisa raamatukogus raamatut “Puise lood”, mille rohkem kui 400 leheküljele on ta kogunud selle Läänemaa küla ajaloo ja elanike mälestused.

Herald Eelma meenutas, et on olnud 30 aastat Puise mees, alguses suvitajana, viimased kümmekond aastat aastaringse elanikuna. “Miks otsustasin 2014. aastal Puise küla elust raamatu koostada? Üks ajastu oli mööda saamas, teine algamas. Oli tekkinud teatud murdepunkt. Ka külas hakkas vanem põlvkond kaduma, viies kaasa oma lood ja laulud. Viimane aeg oli aega peatada ja olnu talletada,” ütles ta.

“See oli ka viimane aeg seda raamatut kokku panna, sest praegu oli veel meiesuguseid, kes me veel mäletasime midagi Puise ajaloost. Edaspidi võivad need mälestused hoopis kustuda, sest me oleme olnud ju nii lollid. Siiamaani kirume iseennast, sest see kõik hea, mis me kuulsime oma vanavanemate käest, oli väga huvitav kuulata, aga läks kõrvadest sisse ja välja,” ütles Puise elanik Enn Milvek.

“Puise küla on eriline. Heraldi raamatus on kirja pandud, et enne sõda oli siin 33 suitsu. Praeguse seisuga on üle 50. Kusjuures ei ole sisserändajad, et see oleks suvituspiirkond. Nii et Puise küla on selline küla, mis elab ja areneb,” lisas ta.

puiseraamat 1 puiseraamat 2 puiseraamat 3 puiseraamat 4 puiseraamat 5 puiseraamat 6 puiseraamat 7 puiseraamat 8 puiseraamat 9 puiseraamat 10 puiseraamat 11 puiseraamat 12 puiseraamat 13 puiseraamat 14 puiseraamat 15 puiseraamat 16 puiseraamat 17 puiseraamat 18 puiseraamat 19 puiseraamat 20

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments