Haapsalu jagas linnade linnuvaatluses kolmandat kohta

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haned Vasikaholmil 026

Haned Vasikaholmil. Foto arhiiv

Pühapäeval korraldas Eesti ornitoloogiaühingu igakevadise linnade linnuvaatluse, mille käigus jälgis linnalinde enam kui 110 huvilist, kes vaatlesid linde 25 erinevas Eestimaa linnas.

Tuulisele ja kohati ka vihmasele ilmale vaatamata kohati ka tänavu linnades väga palju erinevaid linnuliike. Ühtekokku registreeriti 111 linnuliigi esinemine, mis peegeldab taaskord varast kevadet. Kõige enam linnuliike vaadeldi ootuspäraselt rannikuäärsetes linnades. Ka sel aastal saadi kõige pikem liiginimekiri pealinnas Tallinnas, kus nähti-kuuldi 76 linnuliiki. Liigirohkuselt järgnes 74 registreeritud linnuliigiga Pärnu, kuid suvepealinn oli esindatud ka vaid ühe võistkonnaga. Kolmandat kohta jagasid võrdselt 62 liigiga Kärdla ja Haapsalu.

Sisemaalinnade arvestuses kogusid võrdselt 55 liiki koguni kolm linna – Tapa, Valga ja Võru.

Põnevamatest liikidest kohati kanada laglet, hõbehaigruid, vesipappe, jäälindu ja kaelus-turteltuvi . Rohkearvuliselt märgati erinevaid rändlinde, kelle seas esines ka üks varane metstilder. Lisaks kohati linavästrikke, valge-toonekurgi, arvukalt hanesid, ja sookurgi. Linnades nähti muuhulgas ka 7 erinevat liiki rähne, laanepüüd ning tetre. Tavapärasest sagedamini kohati tänavu sabatihast, kes esines koguni kolmandikes Eestimaa linnades, mis peegeldab liigi suurt invasiooni möödunud sügisel.

Linnade linnuvaatlus toimus tänavu juba 16. korda. Ürituse eesmärgiks on juhtida tähelepanu alanud rändlindude saabumisele ja meie linnade liigirohkusele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments