45

Dirhami okeanaariumi rajamise vastastel petitsioonil on juba 3500 allkirja

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

MERITAHT

Eile õhtul algatas MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus petitsiooni, mis toetab Eesti loomakaitseorganisatsioonide ühispöördumist Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele ja planeeritava meelelahutuskeskuse “Sea Star” meeskonnale eesmärgiga loobuda plaanist luua Eestisse ookeanikalade akvaarium. Vähem kui päevaga on petitsioon kogunud enam kui 3500 allkirja.

“Ookeanikalade akvaarium on arengus suur tagasiminek. Maailmas domineerivad ja jätkavad võidukäiku vastupidised trendid – liigutakse eemale meelelahutusest, mille peamisteks objektideks on loomad. Suund on looduse ja loomade kaitsmine, liikide säilitamine, jätkusuutlikkus, loodusressursside taastamine,” seisab pöördumises, milles on välja toodud, et vangistuses ei ole võimalik tagada metsloomadele, eriti suurte avamereloomade ja kalade liigiomaseid tingimusi.

Ühispöördumisele allakirjutanud on veendunud, et taoline ettevõtmine ei ole kooskõlas kaasaegse ühiskonna väärtushinnangutega.

Eelmise nädala lõpus teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus plaanist toetada kogupere külastuskeskuse “Sea Star” ehitamist. Keskuse tõmbenumbriks saab olema ookeanikalade akvaarium, kus hakkavad elama nii haid kui raid.

Allkirja saab anda siin.

MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus tegeleb loomade huvide ja õiguste kaitsega ning loomade huvide esindamisega ühiskondlikes aruteludes. Loomus seisab eelkõige nende loomade eest, keda kasutatakse põllumajanduses, loomkatseteks, meelelahutustööstuses ja karusnahkade tootmiseks.

 

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vandaal
Vandaal

Ehitage pagulaarium näeb pilusi, punanahku, kokasi ja teisi igasugu veidrikud!

Rain
Rain

Tohutu areng pidi olema toimunud Dirhamis. Heakene küll. Oletame, et ma olen turist ja tahan liikuda marsruudil Tallinn-Dirhami-Tallinn. Suure ringi küsimus: Mitu päeva tripp praeguse ühistranspordi korralduse juures aega võtaks? Areng võiks kajastuda ka sellises vähetähtsas detailis nagu ligipääs.

Kuglimugli
Kuglimugli

Lääne Elu on selles edevuses süüdi. Ehitanud valmis ja kaagutanud siis … Aga ei, vaja oli suurt uudist tervele maailmale kellata.

Koha+pealt
Koha+pealt

Tuult tiibadesse!

Allkirja petitsioonile on andnud selline inimene
Allkirja petitsioonile on andnud selline inimene

6,206 Minge P. Mar 21, 2017

Teemast
Teemast

Kokkuvõtvalt võib öelda, et haiakvaariumi vastased põhjendavad oma seisukohta, kas eetilisuse või majandusliku mõtekuse seisukohast.
Pooldajate loosungiks on ründavalt “närige muru”, “sügage kasse”, jne. Mõtlemapanevalt erinevad on inimesed ja nende tahe ümbitsevat tajuda.
Kui sa räägid – kordad seda mida tead, kui kuulad – võid midagi uut teada saada.

x
x

Tabav kokkuvõte.
Kuulakem siis üksteist…

Mart
Mart

Kus saab anda allkirju veepargi
poolt? Häbi,rahvas,kes te vastu
olete.Üks ettevötlik inimene tahab
luua midagi unikaalset.Kus veel
lihtinimene saab näha päris haisid,
raisid? Lastele suur nende ja muude
kalade tundmaöppimise vöimalus.
Ega neid kalu kohe merest püüta,
need teistest akvaariumidest,ka
haid,raid.Siis tuleks ka lihakombinaadid
kinni panna,seal ju loomi lausa
tapetakse.Ja vaesed lehmad,neilt
lausa tömmatakse piim välja,oi,
kui kole.On nii,murusööjad?
Meritäht peab Dirhamisse tulema,
saab üks tühi kolgas elu sisse.

Hei, hei hai
Hei, hei hai

Kuidas see Dirhami kolgas on kui üks kommenteerija kutsus kaema milline areng on seal toimunud tänu sellele mehele. Kunagi ära tee oma kodukohta maha. Ja kui kohalikud soovivad seda veeparki, küll ta siis tuleb…minul on täitsa kama on teda või pole. Mul on kodus nii palju ilu, et haisid pole vajagi.

ratsionaalsust
ratsionaalsust

Ei ole nii. Uuri teadust. Selleks, et inimene saaks suu ammuli teise liigi esindajaid vahtida, ei ole loomapiinamine õigustatud. Selleks ei pea olema taimetoitlane vaid ratsionaalse mõtlemisvõimega inimene. Kui inimene ei näe metsiku looduse olendeid, siis ta ei peagi neid nägema, see liik elab seal, kus on tema jaoks looduslikult vastavad tingimused. Merebioloogid ei näe, et tehislikult oleks võimalik need luua. Punkt.

haitalitaja dirhamist
haitalitaja dirhamist

mina ja veel 30 haitalitajat saame tasuvad töökohad, keskust külastama hakkab 100 tuh teadlast aastas, haid seisavad järjekorras, et sinna purki pääseda. ei ole eas-l paremat kohta kuhu maksumaksja raha laduda ja kes teisiti arvab on kade “roheline” paneelmajast, kes tegelegu parem oma prussakate kaitsmisega. mott

jes
jes

See on alles tase. Murusööjad kustutavad kõik kommid mis vähegi nende usku kõigutavad ????

andku minna
andku minna

kui raha nii palju, et ookeani ja haide jaoks jagub.Ainuke asi on,et kui juhtub nagu Ärmaga, et ei käivitu,siis kas lammutatatakse juppideks ja ookean ning haid müüakse pankrotivarana. On millele mõelda EAS.

wpDiscuz