Omniva suleb enamiku Lõuna-Läänemaa postipunkte

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

1. aprillist paneb Omniva postipunkti kinni Kirblas, Kõmsil ja Kullamaal ning Lihula naabervallas Koongas.

Kui Kirbla ja Kõmsi postipunkt kaovad, jääb kummassegi Lõuna-Läänemaa valda üks postiasutus alles: postipunkt on Virtsus, postkontor ja pakiautomaat Lihulas. Koongas hakkab postiteenust osutama kohalik pubi. Kullamaa aga võib sootuks postipunktita jääda, sest seni ei ole punktile uut kohta leitud.

Kõik neli 1. aprillist suletavat postipunkti tegutsevad Lihula tarbijate ühistu poodides. Omniva on sulgenud maal järjest postkontorid ja sõlminud lepingud, mille järgi osutab postiteenust keegi teine: raamatukogu, kauplus, pubi. Lihula tarbijate ühistu aga postipunktidest enam huvitatud ei ole. „Ühistu keskendub oma põhitegevusele ja andis meile teada postipunktide lepingu lõpetamise soovist,” ütles Omniva Läänemaa piirkonnajuht Andre Arula.

„See on väga paha!” ütles eile Kullamaa A ja O poes tegutsevas postipunktis Helgi. Ta oli tulnud maksma oma igakuist telefoni- ja elektriarvet. Helgi ei osanud öelda, kuidas ta hakkab arveid maksma, kui postipunkt Kullamaalt kaob. „Siis ei maksagi. Tuleb arved lõpetada, telefon välja lülitada,” ütles Helgi. Kodust ta arveid maksta ei saa, pangakontorit või -automaati Kullamaal pole. Lähemad postiasutused asuvad Märjamaal ja Ristil. „Nii kaugele jalad ei kanna,” ütles Helgi.

Postipunkt on Kullamaa A ja O kaupluses tegutsenud mullu jaanuarist. Poejuhataja asetäitja Aime Ratas ütles, et kuus tehakse postipunktis 300 tehingu ringis.

Kullamaa vallavanem Jüri Ott ütles, et ei oska ühtegi niisugust paika välja pakkuda, kus võiks postipunkt tegutseda. „See ei ole normaalne, et postiteenust osutatakse toidupoes või hamburgeriputkas!” ütles Ott. Viimases tegutses punkt mõnda aega Ristil.

Kullamaal püüab Omniva postipunktile uut pidajat leida, Kirbla ja Kõmsi punkt aga jäävadki suletuks.

Kui postiasutus asub kodust kaugemal kui viis kilomeetrit, on võimalik tellida koju kirjakandja, kelle käest saab osta marke-ümbrikuid. Kirjakandja võtab vastu ja toob ära pakid ning võtab vastu ka maksed.

Postkontorid

 • Haapsalu
 • Pürksi
 • Uuemõisa
 • Vormsi
 • Lihula
 • Palivere

Postipunktid

 • Nõva (raamatukogus)
 • Ridala (raamatukogus)
 • Virtsu (poes)
 • Taebla (raamatukogus)
 • Linnamäe (raamatukogus)
 • Risti (raamatukogus)
 • Rõude (seltsimajas)
 • Martna (raamatukogus)

Pakiautomaat

 • Haapsalu
 • Lihula

Täismahus artiklit saab lugeda Lääne Elu 11. märtsi paberlehest.

Fotod: Urmas Lauri Kullamaa postipunkt 003 Kullamaa postipunkt 004 Kullamaa postipunkt 013 Kullamaa postipunkt 037 Kullamaa postipunkt 046 Kullamaa postipunkt 056 Kullamaa postipunkt 074

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
miks
6 aastat tagasi

ei saa vallamajas postipunkti avada,arueisaa ,seal ruumi küll

Eesti+Vabaks
6 aastat tagasi

Peabki sulgema. Kõik tuleb kinni panna tänase uudise valguses, et üha rohkem narkootikume tuleb riiki posti teel. Parafitseerides Jossif Vissarionivits Stalinit: “Pole Inimest – pole Probleemi.”

einoh
6 aastat tagasi

paar sellist asja veel ja siis jõuabki järg juba Läänemaa enda sulgemise juurde

Kullamaa´ le
6 aastat tagasi

Tänu sellele kodanikule, me sellises seisus olemegi. Suuga teeb suure linna……………Meil on vallamaja, raamtukogu, kus saab seda teenust osutada.

Kullamaa
6 aastat tagasi

vald ehitas coldenbecki majja kaasaegse postkontori ruumid Eesti Postile,telliti isegi spetsiaalne mööbel.Enne seda oli postkontor korteris. See postkontor oli vaja Omniva poolt sulgeda,et siis hakata veiderdama valla ja maavalitsuse vahel.Maavanem laiutab käsi,Omniva seadust ei täida- see on ju päris loomulik ,et vallavanem on sellise veiderdamise peale pahane ,tema seisab oma kogukonna eest ja nõuab ,et seadust täidetakse

postmark
6 aastat tagasi

Kullamaa vallavanem Jüri Ott ütles, et ei oska ühtegi niisugust paika välja pakkuda, kus võiks postipunkt tegutseda. „See ei ole normaalne, et postiteenust osutatakse toidupoes või hamburgeriputkas!” ütles Ott.
Vallamaja– seal tublid spetsialistid .

markus pärnapuu
6 aastat tagasi

See küll hea uudis ei ole. Inimestel on ikka postipunte vaja.