Läänlased trügisid Vasalemma rallisprindil poodiumile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Laupäeval toimus Vasalemmas Lyoness Vasalemma rahvasprint II. Võistlus kuulus Lääne regiooni MV ja Helmet Palmi mälestussarja ni,g sellepärast oli kohal ainult 56 sõitjat, neist omakorda 14 olid läänlased.

Kümnest võistlusklassist võtsid meie sõitjad auhinnalisi kohti kuues klassis.

Veteranidest oli end kirja pannud viis võistlejat, aga tervislikel põhjustel ei saanud osaleda Rein Lamp ja nii olid teised Läänemaa mehed kohti jagamas.

Käesoleval võistlusel oli teistele püüdmatu Toomas Lemberg kõigis kolmes voorus, ülejäänud kohad jagasid Hillar Kruusma,Valter Puda ja Väino Tõkke.

Sportklassis polnud peale Kalle Kruusma teisi võistlejaid ja nii ta ka võitis, kuigi eksis esimeses voorus ja aega kirja ei saanud, kuna lõhkus valli sõites velje.

J-16 klassis oli kohal Kevin Kärp ja Cärolyn Soidla ja sellises järjekorras nad ka lõpetasid.

J-18 klassis olid kohal Ranno Kristmann ja Virgo Šuman Läänemaalt. Kui Kristmanni auto hommikul üles ütles, siis sai ta Rutmar Raidma autoga ikkagi võistluse ära sõitaning tuli kolmandaks. Šuman sai viienda koha.

2WD-V klassis oli neli võistlejat ja võidu võttis Läänemaa mees Rutmar Raidma.

2WD-S klassis tuli kindlasti võidu mõtetega starti Marko Kukuškin. Eelmisel korral oli ta lõhkunud auto ja tulemust kirja ei saanud. Nüüd aga vormistas ta kahe vooruga kindla võidu. Valmar Gilden oli viies.

4WD klassis oli ainukese läänlasena stardis Kaido Saul ja ta oli poodiumi konkurentsis kuni kolmanada vooruni. Siis aga tuli sisse sõiduviga, mis lõppes katusega. Õnneks võistleja ise viga ei saanud, pidi üle elama vaid ehmatuse.

SU klassis oli stardijoonel 14 meest ja neist meie mehi kolm. Meie omadel kõige paremini ei läinud. Egert Jakobi lõpetas viienda, Martin Jaanus seistmenda ja Andres Kruusma 14. kohaga. Teises voorus oli pingerida päris tihe, esimesed viis olid kolme sekundi sees.

Kuu aja pärats, 15. aprillil toimub kõikidesse võistlussarjadesse kuuluv Lyoness Haapsalu rahvasprint. Trassi pikkuseks on üle kahe kilomeetri. Registreerimine läheb lahti juba esmaspäeval, 13. märtsil. Kui kõik hästi läheb, siis on Haapsalu ka rallisprindi esimene etapp neljas masinaklassis.

Fotod: Rauno Ollema / racephotos.eu
Vasalemma rallisprint (1) (Rauno Ollema)

Vasalemma rallisprint (2) (Rauno Ollema)

Vasalemma rallisprint (3) (Rauno Ollema)

Vasalemma rallisprint (4) (Rauno Ollema)

Vasalemma rallisprint (5) (Rauno Ollema)

Vasalemma rallisprint (6) (Rauno Ollema)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tulev Olev
7 aastat tagasi

Palju lihtsam on kiiresti rada läbi kihutada ja poodium tuleb iseenesest. Ärge trügige , see pole viisakas.

Kalle
7 aastat tagasi

Sulev,peab trügima,inimese loomus on selline. 😀 .

Sulev
7 aastat tagasi

Miks te peate sinna poodiumile trügima?
Kas mõistlikum oleks äkki järjekorras seista. Ootan huviga järgmist poodiumile tormijooksu.