1

Vanametalli vastuvõtupunkt Lihulas on jälle avatud

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

vanametall. mirjam varik

Vanaraua vastuvõtupunkt. Mirjam Varik

Esmaspäevast on Lihulas Valuste teel taas avatud vanametalli vastuvõtupunkt. Oktoobri lõpust eilseni oli see kinni.

„Uudistajaid on juba käinud ja palju on olnud telefonikõnesid,” ütles OÜ Serviku juhataja Allan Kelder esmaspäeval. „Ega me hea meelega sulgenud, aga majanduslikult oli ta otstarbekas talvel kinni hoida.” Kelder ütles, et talvekuudel tuuakse vanarauda väga vähe.

Ettevõttel on kokku neli vanametalli vastuvõtupunkti: peale Lihula on ka Taeblas, Käinas ja Märjamaal. Talvekuudel oli suletud samuti Märjamaa punkt, mis avatakse aprillis.

Lihula punkt võtab vastu musta ja värvilist metalli. „Loomulikult ka autoromusid,” ütles Kelder. Kevadkampaania korras on romu(de) äravedu tasuta. Muidu on järeletulek ja äravedu kokkuleppehinnaga, nagu on ka vanametalli kohapeal tükkideks lõikamine.

Soovi korral kustutab ettevõte sõiduauto registrist. „See on kliendile tasuta,” ütles Kelder.

Musta metalli kokkuostuhind Lihulas jääb vahemikku 90–125 eurot, värvilise metalli kokkuostuhind on 230–3500 eurot tonn. Hind oleneb kogusest ja materjalist. Kelder märkis, et vanametalli hind turul on praegu viimase paari aasta parim.

Vanametalli saab Lihulas ära anda tööpäeviti kella üheksast hommikul viieni õhtul.

OÜ Servik on vanametalli kokkuostuga tegelnud kümmekond aastat. Lihula vastuvõtupunktis töötab üks inimene. „Opereerime ettevõtte töötajaid mitme punkti vahel,” ütles Kelder.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kull
kull

üks punkt on haigla all ja teine wismari tänaval.

wpDiscuz