Jaanus Karilaid: IRList on kahju

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Jaanus Karilaid (arvo tarmula) (12)

Jaanus Karilaid. Foto. arhiiv

Keskerakonna Läänemaa piirkonna esimehe Jaanus Karilaiu sõnul on tal kahju, et IRL kohalike omavalitsuste valimisel erakonnana ei kandideeri ja sel viisil oma lippu vardast maha võtab.

Neljapäeval teatasid Ridala volikogu liige ja 15 aastat vallavanema ametit pidanud Toomas Schmidt ning Haapsalu volikogu liige Merle Mäesalu, et kandideerivad sügisestel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel ühises valimisliidus, kuhu on oodatud ka teiste erakondade liikmed ja samuti ka need, kes ühtegi erakonda ei kuulu.

„Läänemaa arengut otsustatakse ikkagi Toompeal ja Stenbocki majas ja erakondi on igal juhul vaja, et ära otsustada Haapsalu raudtee, kas siia tuleb mõni riigiasutus ja kas tehakse ettevõtete kohale meelitamiseks maksuerisusi. Ilma keskvalitsuse otsusteta me suurt arenguhüpet teha ei saa. Olen seda varemgi öelnud – erakond on nagu kirves puude lõhkumiseks. Ilma ei saa,“ ütles ta ja kinnitas, et Keskerakond läheb sügisel valimistele tugeva nimekirjaga.

Karilaid lisas, et Merle Mäesalu on kutsunud oma nimekirja vähemalt ühte Haapsalu keskerakondlast, kuid sai eitava vastuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kirves
7 aastat tagasi

Erakond on nagu kirves puude lõhkumiseks ja seda ütleb Jaanus Karilaid, kes peaks olema rohelise mõtlemisega.

Imelik
7 aastat tagasi

Tuletan siis Jaanus Karilaiule meelde, et pikki aastaid nendel “keskvalitsusse”
asja ei olnud ja tõenäoliselt just surve “kohtadelt” võimaldas neil sinna üldse saada (“liialt lippu vardas nautinute” asemel).
Olgu see näiteks, mis juhtub “keskvalitsusega”, kes ignoreerib survet “kohtadelt”.
Ülbitsed, saad “saapajälje” kohta kustkaudu lugupidamist ja austust inimeste
vastu õpetatakse!
Õppetund- viimane ja tasuta.

juss
7 aastat tagasi

kesikud on klounid!

to arendaja
7 aastat tagasi

Sain ma aru,et kohapeal tehtagu ükskõik milliseid kooslusi ja üks kõik kellele,raha antakse ikka ju Tallinnast olgu kooslus kohapeal milline tahes?

konnakülast
7 aastat tagasi

Merle ja Ttoomas edu. Varsti tulen teile abiks.

Arendaja
7 aastat tagasi

“Läänemaa arengut otsustatakse ikkagi Toompeal ja Stenbocki majas ja erakondi on igal juhul vaja, et ära otsustada Haapsalu raudtee, kas siia tuleb mõni riigiasutus ja kas tehakse ettevõtete kohale meelitamiseks maksuerisusi”. Seni pole valitsuserakonnad kohalikku häält miskiks pidanud. Ikka on olulised poliitilised investeeringud nt tasuta ühistransport, mis pensionäride hääled kindlustab, mida mõõda need tasuta ühistransporti tegevad bussi sõidavad, sest riigile ja kohalikele omavalitsustele kuuluvate teede remondiks raha eelarves pole nt Lihula mnt vidadukt või Tamme, Metsa tänavad või Tallinna maantee kus Hiiumaa transiit läbi liigub. Mis saab Haapsalu raudtee investeeringust kui Rail Baltic kogu eelarve neelab. Sinnamaani hr riigikogu liikme… Loe rohkem »

kodanik
7 aastat tagasi

vesi ahjus? Õige ongi, kui tegusad inimesed panevad oma erakondlikud eelistused kõrvale ja teevad ühiselt õigeid asju. Edu Merle ja Toomase tiimile! Lõpp arrogantsile linnavalitsemises.

no
7 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Need ei ole tegusad inimesed, vaid pettunud(kibestunud) inimesed.

Jaanusele
7 aastat tagasi

Miks sa arvad, et IRL on oma lipu vardast maha lasknud ja ei tule valimistel välja oma nimekirjaga? Oravad tulevad välja oma nimekirjaga, samas klopsib Sukles kokku riismeid, et valimisliiduga välja tulla. Ka Schmidt oli eelmistel valimistel väljas valimisliiduga ja väga hästi õnnestus. Hääli sai ta ka oluliselt rohkem, kui teie kesikud kõik kokku.