0

IRL võttis lipu vardast

Lemmi Kann

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ridala vallavanema valimised (arvo tarmula) (3) Toomas Schmidt

Toomas Schmidt. Foto: arhiiv

Neljapäeval teatasid Ridala volikogu liige ja 15 aastat vallavanema ametit pidanud Toomas Schmidt ning Haapsalu volikogu liige Merle Mäesalu, et kandideerivad sügisestel kohalike omavalitsuste volikogude valimistel ühises valimisliidus.

Nii Schmidt kui ka Mäesalu on IRLi liikmed. Ühtlasi tähendab see, et IRL Haapsalus ja Ridalas oma nimekirjaga välja ei tule. „Valimisliidu peamisteks sõnumiteks on Haapsalu ja Ridala valla sisuline ühendamine ja tasakaalu leidmine maa- ning linnapiirkonna vahel, kodanike kaasamine arengute kavandamisse ja otsustamisse, juhtimiskultuuri muutmine avatumaks ja läbipaistvamaks,“ sõnastasid Schmidt ja Mäesalu valimisliidu loosungi.

Valimisliidu kuuluva endise Ridala vallavanema Raul Tammeti sõnul oli otsuse peamine põhjus Haapsalu ja Ridala liitumine. „See on täiesti uus olukord. Rahakott läheb Suure Peetri kätte,“ viitas ta sellele, et maapiirkondades elab vaid neljandik tulevase Suur-Haapsalu valijaist. „Eesmärk oli, et nende inimeste hääl, kes siin ümber linna nö võsas elavad, ka kuidagi volikogusse jõuaks.“
Tammeti sõnul soovitakse valimisliidus näha ka teiste erakondade liikmeid. Maad on kuulatud EKRE ja Vabaerakonna liikmete seas.

Viimase aseesimees Andres Ammas kinnitas, et nende liikmetele on tõesti pakkumistega lähenetud, kuid ühtegi otsust veel pole. Oma nimekirjaga Vabaerakond välja ei lähe. „Ega me jonnima ei hakka, kui keegi tahab IRLi valimisliiduga või Suklese nimekirjaga ühineda,“ märkis Ammas.

EKRE esimees Mart Helme ütles Lääne Elule, et ühegi valimisliidu koosseisus kandideerimine erakonna plaanidesse ei kuulu – oma nimekirjadega tahetakse välja tulla nii Haapsalus-Ridalas, Lääne-Nigulas kui ka Lääneranna vallas.

„Me anname endale oma võimalustest täielikult aru, aga me oleme maailmavaateline erakond ja meie jaoks on oluline, et oleksime omavalitsuste volikogudes esindatud. Kui ikkagi kohalikud bojaarid hakkavad pagulastele riigi raha eest kortereid remontima-ehitama või koolides hakatakse viljelema sooneutraalsust või mingeid muid jaburaid rollimänge, paneme käe vahele,“ rääkis Helme ja lisas, et kindlasti on väga olulised teemad ka teed-tänavad ning soojamajandus.
„Tahame kindlustada, et maksumaksja raha JOKK-skeemide kaudu ei kuritarvitataks.“

Sotsiaaldemokraatide Läänemaa piirkonna aseesimees Heli Kaldas ütles, et Haapsalus on otsustatud välja tulla oma nimekirjaga. „Meiega on oodatud liituma ka Ridala inimesed,“ lisas ta.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz