Haapsalu ja Ridala oravad koonduvad

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Lauri Luik

Lauri Luik. Foto: arhiiv

Reformierakonna Läänemaa maakonnaorganisatsiooni juht Lauri Luige sõnul on 24. märtsiks kokku kutsutud Haapsalu ja Ridala piirkonna koosolek, mille üheks põhipunktiks on piirkondade liitmine.

„Kuna haldusreformi käigus saavad Haapsalu ja Ridala üheks, teeme sama ka erakonna piirkondadega – moodustame ühe piirkonnaorganisatsiooni, millele valitakse ka uus juhatus,“ ütles Luik.

Teise olulise punktina vaadatakse üle, milliseks Reformierakonna valimisnimekiri kujuneb. Luige sõnul oli ta Sepa ja Lepa ning ilmselt ka Aigro tulevasest otsusest teadlik ja selle kaotusega on arvestatud. „Ma eeldan, et Urmas (Sukles) ütleb seal ka välja, kes Reformierakonna liikmetest tema nimekirjas kandideerivad. Neid on ilmselt veel,“ märkis Luik ja lisas, et pärast koosolekut saab selgeks, milliseks kujuneb Reformierakonna nimekiri.

Reformierakonda kuuluva Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul võeti tema valimisnimekirja tuumikgrupiga vastu otsus, et ühegi partei liikmeid nimekirja ei võeta. „Välja arvatud need, kes on meiega koos linna valitsenud,“ lisas ta ja kinnitas, et käed on löödud Mati Seppi ja Riho Lepaga. Kalju Aigro, keda peetakse samuti „linnapea meheks“, ei ole veel ametlikku jah-sõna öelnud. Suklese meeskonnaga liitumist on kinnitanud ka eelmise aasta novembris Reformierakonna Läänemaa arendusjuhi kohast ilma jäetud Tõnu Parbus. 

„Me tahtsime, et nii IRL kui ka Reformierakond tuleks oma nimekirjaga välja – me ei taha ühegi erakonna liikmeid ära rääkida,“ selgitas Sukles ja lisas, et Schmidti ja Mäesalu samm seda otsust ei muuda. „Aktiivne partei liige ei ole oma otsustes täiesti vaba. Me tahame kokku panna sellise meeskonna, kes hingab ühtselt ega ole avatud välistele mõjudele.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments