Nõva valla koduleht suleti, sest sinna üritati sisse häkkida

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Nõva valla veebileht on suletud (27.02.2017)

Nõva valla koduleht on suletud. Teenusepakkuja Telia teatel on kodulehele sissehäkitud ning selle tõttu on ka veebileht suletud, ütles Nõva vallavalitsuse arengu- ja planeeringuspetsialist Aivi Heinleht ja lisas, et valla koduleht oli maas juba pühade ajal.

“Meil on probleem, veebilehele on sisse häkitud,” nentis Heinleht. “Tegeleme sellega aktiivselt ja üritame lähitundiude jooskul korda saada.” Heinlehe sõnul on oluline koduleht juba täna taas toimima saada, sest avaldamist ootavad näiteks vallavolikogu järgmise istungi päevakord ja materjalid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
UTFRGKJHBKJ
7 aastat tagasi

Tegelikult helistasin Teliasse ja uurisin. Öeldi, et kuna kodulehe tarkvara ning turvalisust ei ole juba pikemat aega, hoiatustest hoolimata, parandatud, siis lehekülg suleti. See oli nimelt häkkeritele täiesti avatud kuni sellise faktini, et mingid tüübid kasutasid Nõva valla ametlikku kodulehte selleks, et amazon.com klientidelt raha välja petta.

hehh
7 aastat tagasi

Kui ametnikud kahtlaseid kirju ja lehekülgi ei avaks, siis ei oleks ka probleemi. Keegi tahtlikult sinna küll sisse ei “häkkinud” vaid rämpsposti avamisel aktiveeriti pahavara lihtsalt. Häkkimine oli pop sõna siis kui interneti teenusvõrk tekkis alles.

Harry
7 aastat tagasi

Olgem ausad, valla veebileht näeb ikka suht mannetu välja. 9 aastat on lehel olnud sama ilme, viimane aeg muutusteks.

kas
7 aastat tagasi

“Tööõnnetus”?

Tädi Maali
7 aastat tagasi
Reply to  kas

Nõval on kõik võimalik.