0

Haapsalu neiu tegi võimsa debüütlavastuse

Avatar

Kelli Seiton

kelliseiton@gmail.com

Keity Pook erakogu

Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi vilistlane Keity Pook. Foto: erakogu 

Noorte koreograafide tutvustavas programmis PREMIERE osalenud Keity Pooki debüütlavastus “Sünaps” on kriitikutelt saanud head tagasisidet.

Keity Pook on üks kahest koreograafist, kes valiti mullu sügisel viie andeka noore lavastaja seast PREMIERE sarja. Üheksandat hooaega toimuv sari annab uutele koreograafidele tuge ja võimalusi jõuda ideest debüütlavastuseni. 

Keity Pooki installatiivne lavastus “Sünaps” on visuaalne, liikumise ja heli sümbioos, seisab etenduse tutvustuses. “See on võimalus reisida sisemaailmas: vaatleja võib ennast kujutleda mikrotasandile, närvivõrgustiku maailma. Või hoopis kaugeneda kehast ja hõljuda megamaailmas.”

Pooki lavastus on saanud kriitikutelt head tagasisidet. Koreograaf Teet Kask ütles ERRile, et “Sünaps” on teekond, mis on võrdlemisi hea nii silmale kui kõrvale. Etendus on tema sõnul elamus omaette inimestele, kellele meeldib installatsiooni- ja teatrikunsti vahepealne.

Teine PREMIERE’17 lavastus on “Imagine There’s A Fish” Sigrid Savilt.

Mõlemad etendused jõudsid esmakordselt lavale veebruari alguses ning neid näeb veel 1. ja 2. märtsil Tallinnas Sõltumatu Tantsu Laval, 7. märtsil Tartu Uues Teatris, 21. märtsil Rakvere Teatris ja 24. aprillil TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias.

Uute koreograaf/lavastajate sari PREMIERE on tutvustanud varasema kaheksa aasta jooksul 22 uut tantsukunstnikku läbi nende debüütlavastuste.

Vaata katkeid etendustest ja kuula Teet Kase kommentaari siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz