Juhan Lukk võitis Kaitseliidu meistrivõistlused suusatamises

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Juhan Lukk

Juhan Lukk. Foto: erakogu

Kaitseliidu Lääne maleva võistkond on regulaarselt osalenud Kaitseliidu ning politsei- ja piirivalveameti murdmaasuustamise meistrivõistlustel, mis seekord toimusid pühapäeval Otepääl Tehvandi spordikeskuse suusastaadionil. Seal samas on 18.-19. veebraril MK-etapp suusatamises, millel saab näha maailma parimaid suusatajaid.

Soe talv ja kesised lumeolud pole võimaldanud kõigil regulaarselt suusatrenni teha ja seetõttu koosnes Kaitseliidu Lääne maleva võistkond ainult seitsmest võistlejast ja neist üle poole veteransportlased, kes on leidnud võimalusi suusatamiseks Palivere suusaradadel või mujal kunstlumeradadel Eestis.

Kaitseliidu Lääne Maleva veteransportlased olid üle ootuste tublid ja tulemuseks kuldmedal suusaveteran Juhan Lukk M60 klassis ning orienteerujatena tuntud Anu Saue ja Mati Kallemetsa neljandad kohad vastavalt D55 ja M60 klassis.

Kaitseliidu Lääne Malev osales kuue liikmelises emotsionaalses ja põnevas teatesõidus ning tulemuseks väärikas 14. koht. Suusatamise teatesõidud on alati huvitavad ja motiveerivaks jõuks oma võistkonna tunne ning tahe oma parimat anda võistkonna tulemuses. Tähtis oli osalemine võrdselt teiste maleva võistkondadega ning tahapoole jäid veel Rapla ja Viru malevate võistkonnad. Noorematele võistlejate osutusid harjumatult rasked nõudlikud ja vahelduva reljeefiga Tehvandi kunstlumega suusarajad oma lõpmatult pikkade tõusude ja kiirete kurviliste laskumistega, mis eeldasid head suusavalitsemistehnikat ja kiiruslikku vastupidavust lühikestel distantsidel.

Tulemused:

D55 1 km:

4. koht – Anu Saue – 5.01,44

M60 mehed 2,5 km:

1. koht – Juhan Lukk – 9.14,44

4. koht – Mati Kallemets – 10.13,85

D35 2,5 km:

26. koht – Beguta Kevvai – 21.02,38

Noored Kotkad – vanem vanuseaste 5,0 km:

20. koht – Kustu Künnapas – 22.03,34

Kodutütred – keskmine vanuseaste 1,0 km:

21. koht – Herta Keskküla – 6.27,90

Kodutütred – vanem vanuseaste 2,5 km:

26. koht – Siiri Talts – 15.19,67

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mari
7 aastat tagasi

Au ja kiitus Lääne Maleva vöistkonnale!Tugev aplaus Juhan
Lukkile ja Mati Kallemetsale.Olete
tugevad mehed!

.
7 aastat tagasi

Tubli Juss, õnnitlused, jõudu ja jaksu sulle edaspidiseks.

egne
7 aastat tagasi

Vastus “muretsevale” kodanikule- kes teeb, see jõuab ning need mehed leiavad aega nii pere, töö kui spordi jaoks. Huvitav, kas selline küsimus tekkis kadedusest, irooniast või puhtinimlikust uudishimust oma nina teiste ellu toppida.

Jaak
7 aastat tagasi

Kuradi kõvad need Lukk ja Kallemets küll piirivalvurid siis veteranid aga küsimus, kas te elus midagi muud ka teete kui nühite kilomeetreid maha. Naised teil vist väga kurvad et voodist tõustes kukuvad meetreid taga ajama.