Jaanuar tuli keskmisest soojem

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Uusaastaöö (urmas lauri) Uusaastaöösel näitas kraadiklaas Kassaris kell kaks öösel 6 kraadi sooja. Foto: Urmas Lauri

Kui jaanuari alguses prognoosis ilmateenistus, et aasta esimene kuu tuleb pakaseline ja keskmisest märgatavalt külmem, siis tegelikkus osutus vastupidiseks ning möödunud kuu oli paljude aastate keskmisest olulislet soojem.

Eesti keskmine õhutemperatuur oli jaanuaris -2,1 kraadi, mis on koguni 1,4 kraadi normist kõrgem. Õhutemperatuuri maksimumiks registreeriti +7 kraadi 1. jaanuaril Heltermaal ning miinimumiks -25 kraadi 7. jaanuaril Võrus, märkis ilmateenistus.

Eesti keskmine sajuhulk oli möödunud kuul 26 millimeetrit, mis on vaid 52 protsenti normist. Maksimaalseks ööpäevaseks sademete hulgaks mõõdeti 21 millimeetrit 1. jaanuaril Tartu-Tõravere.

Eesti keskmisena oli päikesepaistet 25 tundi, mis on 82 protsenti normist.

Jaanuari alguses prognoosis ilmateenistus aasta avakuuks arktilise külma saabumist Eesti aladele. "Ilm püsib suurema osa jaanuarist külm, vaid üksikutel päevadel tõuseb õhutemperatuur -4 kuni -7 kraadini," prognoosis ilmateenistus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments