Sotsiaalkindlustusamet: tööraamat tuleb alles hoida

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Arvo Tarmula

raha

Et pension napiks ei jääks, tuleb tööraamat alles hoida. Arhiiv 

Sotsiaalkindlustusamet kutsub oma tööraamatut sotsiaalkindlustusametisse tooma inimesi, kes ei saa veel pensioni ja on töötanud enne 1999. aastat.

Töötamise andmed sisestatakse ja tulevikus on info pensioni määramiseks elektrooniliselt olemas. Tööraamatute esitamiseks ajalist piirangut ei ole, teatas amet. Samuti ei ole sotsiaalkindlustusameti hüvitiste osakonna juhi Kati Kümniku sõnul tööandjal enam tööraamatu pidamise kohustust. "See on jätnud eksliku mulje, justkui poleks tööraamatuid üldse enam vaja. Tänaste töötajate tööraamatutes on väga oluline informatsioon kuni 1999. aastani välja teenitud pensioniõigusliku staaži kohta," ütles Kümnik.

"Andmeid töötamise kohta enne 1999. aasta 1. jaanuari ei ole registrites ja neid tuleb inimestel dokumentide alusel tõendada. Palume oma tööraamatud, töölepingud ja muud töötamist tõendavad paberid kindlasti alles hoida ja sotsiaalkindlustusametisse tuua just neil inimestel, kes on töötanud enne 1999. aastat ja kellele amet veel pensioni ei maksa."

Üleskutse ei puuduta inimesi, kes juba saavad pensioni.

Tööraamatu võib saata posti teel Tallinnasse aadressil Endla 8 või tuua sotsiaalkindlustusameti klienditeenindusse. Tööraamatu võib tuua inimene ise või tööandja, kes ei ole saanud tööraamatut pärast töösuhte lõpetamist töötajale anda. 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jälle
7 aastat tagasi

üks järjekordne lollus, mõnda ettevõtetki enam pole, kus inimene võis töötada ja tööraamatut ammugi mitte, kui kohe ei osanud kätte nõuda siis hüvasti pensioniaastad. Riigil kasu sees missugune.

tohoh
7 aastat tagasi

Nii rumal ei saa küll ükski inimene olla,visata minema oma tööaastad,oli ju öeldud,et pärast 1999 aastat ei tehta tööraamatutesse kandeid ja kõigile anti tööraamatud kaasa,või asuvadki töökohas,nüüd pole muud,kui otsida oma aastaid arhiividest.

joss
7 aastat tagasi

Ja veel on ebaselge, kas raamat jääbki sinna hoiule või peab sellele mingi aja pärast jälle järele minema?

Vandaal
7 aastat tagasi

Seda nimetatakse vabatahtlik hävitamine!

segaduses
7 aastat tagasi

Kas siin ei ole vastuolu: hoidke oma tööraamat alles ja samas: saatke või tooge see sotsiaalkindlustusametisse. Kui ma selle ära saadan, ei saa ma ju seda alles hoida. Kust ma tean, et kümne aasta pärast seda keegi jälle näha ei taha.

Jüri
7 aastat tagasi

Kurat nüüd ütlete et peab alles olema. Saabus Eesti riik, kõik ütlesid et tööraamatuid pole enam vaja. Loomulikult enamus viskas selle minema. Järsku varsti tahate ka vene sõjaväepiletit.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Jüri

no kui sa ennast enamuseks pead, siis küll jah. aga sõjaväepileti müüsin omal ajal ameeriklasele maha, sepp andis kolm sotti usd.

enamusel alles
7 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Ära pole neid keegi käskinud visata. Kui nad enam täitmisele ei kuulunud, siis igaüks saab ju aru, et möödunud aegade tööaastad on seal sees.