Teisipäeval on lipupäev – vabadussõjas võidelnute mälestuspäev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Eesti lipp

Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeva puhul on homme Eestis lipupäev. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud ning seda võivad teha ka kõik teised. Lipud heisatakse päikesetõusul ja langetatakse päikeseloojangul.

3. jaanuaril 1920 kell 10.30 algas vaherahu Eesti ja Nõukogude Venemaa vahel. Vabadussõjas osales Eesti poolel lisaks liitlasvägede sõduritele ja vabatahtlikele 74 505 võitlejat, kellest hukkus kokku 5540 sõdurit.

Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval austatakse Eesti iseseisvuse eest võidelnuid.

Tallinnas algab kell 10.30 mälestustseremoonia Vabadussõja võidusamba juures, kus kõnelevad kaitseminister ning Tallinna Reaalkooli õpilaste ja Eesti Korporatsioonide Liidu esindajad.

Vabadussõjas langenute mälestussammaste jalamile asetatakse pärjad üle Eesti. Haapsalus algab mälestustseremoonia kell 10.30 Vabadussõja mälestussamba juures Haapsalu lossiplatsil. Päevakohase sõnavõtuga esinevad riigihalduse minister Mihhail Korb, riigikogu aseesimees Enn Eesmaa ja Kaitseliidu Lääne maleva staabiülem major Jüri Bachman.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments