Kinnisvaraekspert selgitab: kas venelasest korteriomanik on julgeolekurisk

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kui Soome kaitsepolitsei hoiatas, et Venemaa ostab Soomes “rohelistele mehikestele” kinnisvara, siis 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri hinnangul Eestis sellist probleemi pole ning pigem on riigist väljavoolav kapital oht Venemaale endale.

Martin Vahteri sõnul on hirm Vene raha ees ees pigem sõjatsooni haigus. “See, et Capital Mill Vene ärimeeste vahendeid Eesti büroohoonetesse investeerib, pole suurem kui oht, mis tuleb koos Colonna Kinnisvaraga Itaaliast,” rääkis Vahter.

“Venelased üritavad siia kinnisvara ostes paigutada oma raha kindlamasse kohta ning pääseda Schengeni ruumi ja ressursside väljavool on pigem oht Vene riigile, mitte vastupidi.”

“Eesti riik on ka potentsiaalse ohuga arvestanud, piirates piiriäärsetes kohtades välismaalastele maamüüki. Teoreetiliselt võib julgeolekurisk olla välisriigile kuuluvad sadamad ja muud side- ja infrastruktuuriettevõtted, aga näiteks üle poole Tallinna Veest kuulub juba välismaalastele ning peale rammusa teenusarve on võimalused kurja teha ikkagi piiratud,” rääkis Vahter.

Lisainfo:

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
7 aastat tagasi

Meil on kõik laia profiiliga eksperdid 🙂
Täitsa mõttetu on ju tegelikult sellist lugu teha, sellise eksperdiga.

juss
7 aastat tagasi

Kinnisvaraekspert ja riigi julgeolek, nagu siga ja kägu!

kodanik 2
7 aastat tagasi

Kinnisvaraekspert on muidugi kõige õigem mees riigi riskide analüüsimiseks.

Aadu
7 aastat tagasi

Et rahvuspõhiselt nagi 30 aastade Saksamaal?

Kübe
7 aastat tagasi

Kas just julgeoleku risk aga rahulikku elu pidevad joomingud võivad häirida kyll.