0

Pandipakendite annetusraha toob lasteaedadesse tasuta keskkonnateemalised etendused

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

näidend HNRKs10

Lasteetendus. Foto: Arvo Tarmula

Alates novembrist antakse Läänemaa lasteaedades12 tasuta keskkonnateemalist teatrietendust. Ettevõtmine saab teoks tänu heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti pandipakendi ja kultuuriministeeriumi koostöös algatatud keskkonnateemaliste lastelavastuste konkursile „Teater lasteaeda”.

Kevadel välja kuulutatud konkursile laekus kokku kuus keskkonnasäästlikkuse ja pakendite taaskasutuse teemalist lavastusprojekti. Nende seast valiti välja kaks paremat.

Margus Väravaloodud „Pudeli-Pille seiklused” toob lavale teatritrupp Teatripisik ja Donald Tomberg lasteloo „Erakordne veepudel” viib lasteaedadesse Miksteater.

Kultuuriministeeriumi teatrinõuniku ja žürii liikme Katre Väli sõnul on Aitan Lapsi aastatega läbi viinud vahvaid ettevõtmisi mitmes kultuurivaldkonnas, kuid nüüd jõuab teatrimaagia lasteaedadesse. „Tähtis on viia teatrielamus iga lasteaialapseni, alustades nendest paikadest, mis asuvad Tallinnast kaugemates maakondades,” selgitas Väli. „Need lasteaiad, kuhu sel õppeaastal ei jõuta, ei pea muretsema. Ettevõtmine jätkub ka järgmistel aastatel, kuni Eestile on vähemalt üks ring peale tehtud,” kinnitas teatrinõunik. Ta lisas, et valitud lood on südamlikud, sisukad ja põnevad ning heade visuaalide abil sünnivad kindlasti nauditavad lavastused.

Projekt „Teater lasteaeda” ühendab kaht olulist eesmärki: see edendab laste keskkonnateadlikkust ja annab võimaluse nautida kvaliteetset kultuurielamust tasuta.

Heategevusfondi Aitan Lapsi nõukogu liige Rauno Raal ütles, et taaskasutuse teemat tuleb lastele järjepidevalt tutvustada ning Eesti pandipakend ja heategevusfond Aitan Lapsi leiavad, et ainult ühiselt panustades saame luua parema homse. „Kvaliteetne, spetsiaalselt laste jaoks tehtud lavastus on hea õppevahend, mis annab üheaegselt meeldiva elamuse ning aitab kinnistada keskkonnasäästlikku mõtteviisi. Tähtis on ka see, et lapsed annavad õpitu edasi oma vanematele ja kujundavad nendegi suhtumist meid ümbritsevasse keskkonda,” rõhutas Raal.

Alates novembrist antakse lasteaedades üle Eesti ühtekokku 120 tasuta keskkonnateemalist teatrietendust.

Heategevusfond käivitas projekti Aitan Lapsi 2011. aastal koostöös  Eesti pandipakendi, Tomra Balticu ja teistega lastele kultuurielamuste pakkumiseks. Sellest ajast alates on inimesed teinud pandipakendi automaatide kaudu annetusi pea 400 000 euro väärtuses ja teatrit on saanud külastada üle 56 600 vähekindlustatud lapse. 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz