Vald tahab Oru hooldekodu laiendada

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Oru hooldekodu

Oru hooldekodu. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigula vald avatseb Oru hooldekodu poole jagu laiendada. Praegu on hooldekodus 50 kohta, plaanis on 90–100 kohta.

Valla sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Varje Paaliste ütles, et hooldekodu kõik kohad on pidevalt täis ja järjekorda kedagi ei pandagi, sest järjekord oleks pikem, kui on hooldekodus kohti. „Kui paneksime järjekorda, siis annaksime inimestele ilmaasjata lootust,” ütles Paaliste.

Valla arengukava järgi peaks Räägu mõisa häärberis tegutsevat hooldekodu poole jagu laiendatama 2019. aastaks. Nii kiiresti see tõenäoliselt ei juhtu. Ühe võimalusena nägi vald ette häärberile juurdeehituse tegemist. Et aga häärber, seda ümbritsev park ja hoonekompleks on kaitse all, tuli küsida muinsuskaitseametist nõu. Septembris otsustas muinsuskaitseamet, et juurdeehitis kahandaks häärberi arhitektuuriväärtust ja lõhuks pargi struktuuri. Amet soovitas ehitada uue hoone häärberist loodes asuva administratiivhoone asemele. Paaliste ütles, et sel juhul tuleks häärberile endale leida uus otstarve, näiteks ehitada sinna peretoad, kus saaksid elada vanapaarid, või hakata seal pakkuma intervallteenust.

Intervallteenus tähendab ajutist hooldekodus elamist, näiteks talviti või ajal, mil pereliikmed ise ei saa vanuri eest hoolitseda. Praegu Orul intervallteenust pakkuda ei saa, sest ei ole võimalik kohti tühjalt hoida. Paaliste ei osanud ütelda, millal hooldekodu laieneb, sest mõte administratiivhoone asemele uus hooldekodu ehitada on vallale uus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maali
7 aastat tagasi

jah raha raisatakse muude asjade peale,tühjs neist vanuritest ja haigetest,omaksed vaadaku ise,kuidas hakkama saavad

Naine maalt
7 aastat tagasi

Eakate hoolekanne on Eestis paraku alarahastatud, nagu paljud muudki valdkonnad. Kahju muidugi, väga kahju. Kunagi ei jätku kõigeks. kõigeks.http://raulpage.org/hoole97.html#eakate
Jõudu-jaksu Räägu elanikele ja töötajatele ning et uus juurdeehitus ikka ilmavalgust näeks.

maali
7 aastat tagasi

see on ikka praegu täitsa ogar olukord,et meil pole oma voodihaigeid vanureid kuskile panna! igal pool on meeletud järjekorrad,samas ei saa sa ka ise koju hooldama jääda,sest sellisel juhul sured lihtsalt nälga….. mis meie riigi funktsioon üldse on,aru ma ei saa…..