Perearstid nõuavad sotsiaalminister Jevgeni Ossinovskilt patsiendi ooteaja pikendamist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jevgeni Ossinovski Lääne Elu toimetuses. Foto: Arvo Tarmula

ossinovski

Sotsiaalminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Tarmula

Perearstid on teinud ettepaneku pikendada patsiendi vastuvõtuaega seniselt viielt tööpäevalt kümnele, kuna krooniliste haigete arv kasvab, ressursid aga vähenevad, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Möödunud nädalal saatis perearstide selts tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovskile kirja, kus teevad ettepaneku pikendada seda aega kümne tööpäevani, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Perearstide Seltsi juht Diana Ingerainen kinnitab, et ägeda tervisehädaga inimene peab ka tulevikus pääsema perearsti jutule samal päeval. Nende ettepanek puudutab nn teisi juhte.

Põhja-Eesti regionaalhaigla erakorralise meditsiini osakonna (EMO) ülemarst Kristiina Põld ütleb, et kui perearstide ettepanekud nii tööle hakkavad, nagu plaanitud, võiks nende järjekorrad pigem lüheneda. Põllu sõnul on praegu probleem selles, et ägedalt haigestunud patsiendid ei pääse perearsti jutule teisel-kolmandal haiguspäeval ning suunduvad lõpuks ikkagi erakorralise meditsiini osakonda.

Loe pikemalt ERR-i portaalist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hardile
7 aastat tagasi

Perearst kirjutab retseptid ja täidab arvutis kõik read juba siis,kui patsient on tema juures ja rohkem arst selle patsiendi asjadega ei tegele,seda peaksid küll teadma ja lisaks on arstil veel ette nähtud aeg muudeks protseduurideks,sel ajal patsiente vastu ei võeta. Tee endale asjad selgeks.Ega pere arst ei võta patsiente vastu 8 tundi päevas,nagu töötavad kõik teised inimesed.Lisaks on ka teistel arstidel õed.

Hardi
7 aastat tagasi
Reply to  Hardile

Selgituse eest tänulik. Nüüd ma tean, et õige perearst suhtleb arvutiga minu vastuvõtu ajal ja mitte minuga. Tundub, et peaksin siis ka ÕIGE valima. kes mind ei näegi arvuti tagant.

Hardi
7 aastat tagasi

Lp. Kahh, Perearst ei istu sinule tunduvat vaba aega lihtsalt niisama jõude, vaid täidab arvutis sinu külastuse asjaolusid, kirjutab retsepte ja teeb kõike seda, mida bürokraatia talle kohustuseks on seadnud. Dr. Meriloo on nutikalt jaganud osa tegemisi oma õele ja paljudel juhtudel ise protsessis ei osale.

kalju
7 aastat tagasi

ei mäleta, et meriloo juurde vastuvõtule pääsemisega oleks probleeme olnud. nii et võõras mure.

Kahh.
7 aastat tagasi

Teatud perearstid venitavad meelega,olen p erearsti ukse taga näinud,et perearstil on väga palju vaba aega enne kui kutsub sisse järgmise patsiendi,isegi 20 minutit.Tundub,et igale patsiendile on arvestatud liiga palju aega,mida tema peale ei kulutata vaid arst istub kabinetis,tegeleb millegagi ja kui kell kukub ja isegi siis kutsutakse haige sisse 5 minuti hilinemisega.Ju siis Meriloo hoolib oma haigetest ja kutsub oma patsiendid ikkagi vastuvõtule ja suudab ka kõiki teenindada. Olukord on Haapsalus väga halb. Usun,et kellest kirjutasin tunneb ennast ära.

Raivo
7 aastat tagasi

Ossinovski on pildil nagu ehmunud aborigeen.

Georg
7 aastat tagasi

Siin on ehk perearstidel endil ka midagi ära teha. Ma saan Meriloo juurde tavaliselt järgmisel päeval vastuvõtule, samas töökaaslaste käest kuulen, et nad peavad teinekord oma perearsti juurde 5-7 päeva ootama. Ma ei tea, mis nipiga Meriloo seda teeb, ilmselt on suur osa töö korraldusel ja ehk veel midagi muud. Aga võimalik, et temalt on ka teistel midagi õppida. Ma usun (loodan), et ei ole ka perearstid selliste ooteaegadega rahul. Sama käib ka eriarstide/uuringute kohta. Meil kipub pigem asi jääma tagajärgedega võitlemiseks, mitte aga põhjuste ennetamiseks. Kõik see EMO ülekoormamine “perearstide teemaga” on ju ka tingitud pikast ooteajast perearstile. Edu… Loe rohkem »